Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Temmuz '19

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Kötülüğün Nedeni Kötülük

Şunu yaptığı için kötü bunu yaptığı için kötü, hayır; kötü olduğu için bunları yapıyor.

Kötüler kötü oldukları için kötülük yapıyorlar, kötülük yapıyorlar onun için kötüler, değil.

Bu yanlış bakış açısı sorunu çözmemizi engelliyor…

Kötülük yapanların (hata ile yapılan hariç) genetik yapılarında kötülüğe meyil vardır. Eğitimle şunla bunla baskılayabilirler bu meyil ortaya çıkmaz. Elbette kötüler keyfi olarak(ortada bir neden yokken) kötülük yapmazlar. Kendilerince bir durum vardır, adamın biri yan bakmıştır mesela sinirlendirmiştir onu.

Kötülere yaptıkları şeyler için hata yaptı diyemeyiz kötülük hata yapmaz bilerek yapar.

Biz şunu yaptı kötü diyoruz. Her durumda bu kimsede kötülük potansiyeli var, öyle bir insan bu, genetiği öyle.  Davranışlarıyla belli eder zaten.

Biz, kötülük yaptığı için kötü deriz; oysa kötü olduğu için kötülük yapar. Benim genetiğimde kötülüğe meyil yok aynı olayda onun gibi yapmam, yani kötülük genetik bozukluk.

Konuya böyle yaklaşsak kötüleri kontrol altına alacağız ve kötülük olmayacak. Kötülerin çalışma alanı geniştir, dünyada onları kötülük yapmaya yöneltecek çok neden vardır. Mesela gelişmiş toplumların fazla kötüsü yoktur, dünyada hiç olay olmayan ülkeler var.

Peki oralarda genetiği kötülüğe meyilli insan yok mu? Olmaz mı ama kötünün kötü olmasını gerektirecek sorun yok (orada size yan bakmıyorlar) kötü genetik meyiller eğitimle baskı altına alınmış. Yani uslanmış, ama şartlar değişirse… Yine de çıkıyor tek tük. Onların da ben kontrol altına alınamayan kişiler olduğunu düşünüyorum.

Unutmayalım kötülük kimyadır, kötüleri de kötülüğü de önlemek elimizdedir.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..