Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '16

 
Kategori
Astroloji
 

Kova burcunda dolunay ve ay tutulması

Kova burcunda dolunay ve ay tutulması
 

Hem Güneş tutulmaları ve hem de Ay tutulmaları Ay Düğümlerine yakın olduğunda gerçekleşirler. Güneş, Dünya ve Ay birbirlerine çok yakın bir şekilde hizalanırlar ve Ay, Dünya’nın arkasına geçerek gölgesinde(umbra) kalır. Ay tutulmaları Ay dolunay fazındayken oluşur.

18 Ağustos 2016 Ankara’ya göre çıkartılmış haritada saat 12:26’da Kova burcunun 25 derecesinde gerçekleşecek bu dolunay “neredeyse” bir Ay tutulmasıdır ama tam olarak Ay tutulması değildir çünkü Ay düğümlerine tutulma olabilecek kadar yakın değildir tam olarak ve Dünya’nın Ay’a yansıyacak gölgesi çok az olup görünemeyecektir.  NASA’da kayıtlarında bunu bir Ay tutulması olarak görmemektedir . Solar fire’a (astroloji programı) bu bir tutulmadır.  Kimilerine göre bu bir gölgeli bir ay tutulması kimilerine göre ise sadece güçlü ve etkili bir dolunaydır. Kova burcunun klasik astrolojide yöneticisi Satürn, modern astrolojide ise Uranüs’tür. Bu tutulmayı ben Uranüsyen bir Ay tutulması olarak görüyorum. Zira hem tutulmanın Uranüs ile önemli bir kontağı var hem de egsantrik ve deli dolu Uranüs’ün doğasını yansıtarak bu fenomenin tutulmamı yoksa güçlü bir dolunay mı olduğu belli değil pek. J

Bu tutulmada Ay’ın, Uranüs ile altmışlığı ve Uranüs’ün Güneş ile üçgeni mevcut. Konfor alanımızdan çıkıp hayatımızın değişme zamanı gelmiş yönlerini ele alarak özgürleşmek için bizi itekleyecek bir tutulma bu. Dikenleri temizlemek ve silkinmek gerek. Sezgilerimiz bize doğru yolu gösterecektir çünkü sezgiler kalbimizi ve mantığımızı dengeli bir şekilde kullanabildiğimizde ortaya çıkarlar.

Tutulmaya  Ay-Uranüs-Jüpiter arasındaki YOD açı kalıbı da eşlik ediyor. YOD açı kalıbı kadersel temalara işaret eder. Bu açıdaki fokal gezegen Jüpiter’dir. Bu bağlamda, pek de kutunun dışında düşünemeyebileceğimizi ve kalıplaşmış inançlarımızdan özgürleşmekte zorlanabileceğimizi gösteriyor bu açı. Ama yine de Uranüs’ün özgürleştirici enerjisi bir nebze de olsa bazı şeyleri değiştirebilmek için fırsat sunabilir.

Tutulma haritasındaki bir başka önemli görünüm ise, klasik astrolojideki Kova burcunun yönetici gezegeni Satürn’ün Mars ile olan kavuşumu ve Antares ile birleşimi. Bazı konularda hayal kırıklıkları yaşayabiliriz, kemikleşmiş alışkanlıklarımız zararlı sonuçlara yol açabilir. Ev, aile ve arkadaş ile ilgili  konularda  yaşanan sorunlar çözülmek adına daha da yoğun bir hale gelebilir.

Haritada yer alan Jüpiter-Merkür-Venüs’ün Başak burcundaki dizilimi inandığımız değerleri, akademik konuları ve sevdiklerimizle olan iletişimlerimizi ayrıca ön plana çıkarabilir.

Sağlık bakımından baldırlar, bacaklar, bilekler, damarlar, dolaşım ile ilgili rahatsızlıklar gündeme gelebilir. Tutulma haritasında yükselen Akrep burcunun ve haritanın 6. evinde yer alan Koç burcu ile ilgili ani sağlık sorunları da gündeme gelebilir: Baş, yüz ve cinsel bölgelerdeki tüm rahatsızlıklar.

Sevgilerimle,

Burçin Borazan Tezay

 
Toplam blog
: 47
: 498
Kayıt tarihi
: 22.07.15
 
 

14 Mayıs 1975'te İstanbul'da doğdum. Güneş burcum Boğa, yükselenim Aslan ve Ay burcum ise Yengeçt..