Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '06

 
Kategori
Kitap
 

Kozmoloji ve mesnevi

Kozmoloji ve mesnevi
 

Elimizin altında kuantum fiziğini en iyi sevgi diliyle anlatan Mesnevi varken neden bazı yazarların daha önce yazılarını bizim Mesnevi'mizden alıntı yaptığını görmeden okur ve ağzımız açık bir şekilde hayran hayran alkışlarız. Neden Kuantum fiziğinde yazılan yazıları sanki birileri Tanrı'yı reddediyor diye lanse eder, okunmasın isteriz.

Sevgi evet, sevgi evreni dünyayı tanımlarken sevgi ile etrafında dönülen güneşten bahseder Mevlana sevdiğinin etrafında dönmek, hava gezegenimizin etrafında döner, dünyamız güneşin. Sevgi ile oluşmuş sarmallar herkes görevini yerine getirir mükemmellik ve saygı vardır bu harekette.

Sevgi nedir? sorusu hep karşımıza çıkmıştır çocukluğumuzdan beri severiz seviliriz. Dünyaya ilk geldiğimizde korkarız, tam tanıyamadığımız tanımlayamadığımız bir dünyadır daha sonra yeni dünyalara doğmamız gereken bir geçittir bizim için. İlk sevgimiz sevgisidir onu kendimizden ayırmadan severiz.

Hayatın koşulları kuralları bize daha sonra nefreti öğretecektir. Kızgınlık seninle bir olmayana duyduğun kendini yıkıcı yakıcı duygular. Yaşamımım ilerleyen döneminde enerjinin sevginin dönüşümüne çok şahit oluruz iyi kötü birbirine girer ve her yer bir anda gri oluverir. İnsanlar değişir bizler değişiriz seçim bize kalmıştır. İyi de olabiliriz kötü de yada nefretin neden kaynaklandığı sorusunun cevabını da bulabiliriz. Her şey bizde gizlidir içimizde bunu teorik olarak okuruz öğreniriz ama olmak apayrı bir durumdur. Bazen içindeki iyiliği çıkaramazsın kendini o kadar yargılarsın ki kendine verecek sevgin kalmamıştır. Hepimiz dönem dönem yaşarız bu duyguları.

Eğer sen kedine sevgi verirsen içindeki çocuğu korursan ve öğrenilmiş kırgınlıklar, yara reseptörlerini anlar kabul eder onlara sevgi verirsen kişi ve kişiler seni yaralamak isteseler de bunu başaramayacaktır.

Görmediğimiz enerji varlığımızdan Stephen Hawking bahsetmekte ve Mesnevi de anlatılanları günümüz kuantum fiziği açıklamakta doğrulamakta. Evrenin kanunlarının sevgiye bağlı olduğunu hepimizin bütünün parçası olduğunu göstermekte.

Hepimizin oluşu yürekten fark ettiği gün, dünyadaki savaşların kavgaların son bulacağı gündür ‘O’ gün...

 
Toplam blog
: 6
: 399
Kayıt tarihi
: 22.07.06
 
 

   Oku ilk emir ise ne duruyoruz öyleyse. ..