Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Temmuz '12

     
    Kategori
    Eğitim
     

    KPSS biter bitmez tabiri caizse ortalık yangın yerine döndü

    KPSS biter bitmez tabiri caizse ortalık yangın yerine döndü
     

    PSS biter bitmez tabiri caizse ortalık yangın yerine döndü. İnternette sorulara bakmak için girdiğim zaman forumlarda ve sosyal medyada sorular çalındı iddiası ile karşılaştım. ÖSYM, haber ajansı, yayınevi açıklamaları ardı ardına geliyordu.

    Bir haber ajansı internet sitesinden soruların çalındığını iddia etti ve ispat için de birkaç soruya ait fotoğrafı kendi sitesinden yayımladı. Ardından yayınevinden birisinin kpss genel kültür bölümünden çıkan soruları daha önceden deneme sınavında sorduğu ve bunun da halen sitesinde mevcut olduğu iddiaları gündeme geldi.
     
    Bende ilk olarak yayınevinin  sitesine girip iddianın gerçekliğini araştırdım söylendiği gibi sorular bir deneme sınavının içerisindeydi ve tg-2 diye alt tarafta belirtiliyordu.
     
    Ardından yayınevinin yapmış olduğu basın açıklamasını okudum ve soruların öğrenci ve öğretmenlerin sınavdan sonra bir araya gelerek dershane öğrencilerine yol göstermek amacıyla toplandığını açıklamışlardı.
     
    Bu sıralarda forum sitelerinde soruların çalındığı iddiası güçlenerek devam ediyor ispat olarak da vatandaşlık sorularının güncel olduğu için yayınevinin eline ulaşamadığı söyleniyordu,
     
    Siyasilerde twitter üzerinden olayla ilgili görüşlerini belirtmekte fakat  ulusal medyada halen olay gündeme gelmemekteydi.
     
    Buradan sonra kendi görüşlerimi sizlerle paylaşacağım;
     
    Yayınevinin savunması bana bir yönden mantıklı bir yönden ise imkansız gibi geldi neden mi?
     
    Soruları sınava giren öğrencilerin hazırladığını söylüyorlardı evet olabilir sonuçta yüzlerce kişi o sınava girmiş ve bir araya gelip soruları kağıda tekrar dökebilirler ancak soruların bire bir akılda nasıl tuttukları konusu benim için piramitleri kimlerin inşa ettiğini düşününce nasıl içinden çıkamadıysam bunun da içinden çıkamadım.
     
    Soruları önceden ele geçirilmiş olsa bile neden bunu Türkiye geneli bir deneme sınavında sorarlar bu da bana mantıksız geldi bencede denildiği gibi sorular bir düzene girsin diye eski deneme şablonlarından birisinin içerisine yerleştirilmiş olabilir.
     
    Haber ajansının iddiaları konusunda hala net bir açıklama ve düşünce kafamda yok.
     
    Sonuç olarak da bence sınavın iptali en doğru yolmuş gibi geliyor bu konu ile ilgili çok güzel bir atasözümüz var sinek küçüktür ama mide bulandırır diye evet son kararı yargı ve ösym verecektir bu işin üzerinde özenle durulmalı ve milyonlarca insanın hakkı gözetilerek en doğru karar verilmelidir.
     
    ÖSYM de kesinlikle kopya yok diyerek olayı örtbas etmemelidir tekrar söylüyorum sorular önceden sızmış olmayabilir ismi geçen yayınevi de bu olayın mağdurlarından birisi olabilir ama işi açığa kavuşturmak için gerekirse ösym meb ve adı geçen diğer kurumlar olağanüstü toplantı yapıp makul bir karar vermeliler.
     
    Toplam blog
    : 1
    : 353
    Kayıt tarihi
    : 20.08.11
     
     

    Üniversite 3.sınıf öğrencisiyim...