Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Mart '12

 
Kategori
Haber
 

Kredi kartı aidatını geri ister misiniz?

Kredi kartı aidatını geri ister misiniz?
 

Kredi Kartı Aidatını Geri İsteyin


Tüketici Dernekleri Fedarasyonu (TÖF) başkanı sayın Fuat Engin basın bildirisinde bankalar hukuk tanımıyor diyor. Ve devam ediyor.

Türkiye Bankalar Birliği (TBB), yaptığı açıklamasıyla tüketicilerle inatlaşmasının yanına yargıyla inatlaşmasını da eklemiştir.

Yargıtay 13.Hukuk Dairesi'nin kredi kartı ücretlerinin yasal dayanağının bulunmadığı ve kart hamillerinin son 10 yılda ödedikleri kart ücretlerini bankalardan geri talep edebileceklerine imkan verildiği kararını eleştiren bankalar birliği açıklamasında bu karara uymalarının mümkün olmadığını açıklayarak yasa hukuk tanımaz uygulamalarına devam ettiklerini bir kez daha ortaya koymuşlardır.                                                                                                                               Bu çerçevede, tüketicilerin ödedikleri kredi kartı ücretlerinin iadesi için bankalara yoğun bir şekilde başvurularının, hak aramalarının etkisi altında ezilen bankaların ne yapacağını bilmez bir şekilde yaptıkları açıklama yasa ve hukuk içinde hak aramaya karşı nasıl bir hezeyan içinde olduklarını da ortaya koymuştur.                                                                                                     

Bankaların 32 milyon 275 bin kişinin 51 milyon 360 bin 809 adete ulaşankredi kartından 50 ila 150 TL arasında Tüketicinin hesabından/cebindenaldıklarıher yıl en az 3 milyon TL,  nın verdikleri hizmetin uygun bir karşılığı olduğunu ifade etmeleri ve isteme hakkına sahip olarak görmeleri fütursuz olarak haksız kazanç elde etme girişimleri olduğu gibi, yargı kararıyla kredi kartı ücretini geri alan tüketicilerin kredi kartını tek yanlı olarak iptal etme, kapatma yoluna gitmeleri de nasıl bir hukuksuzluk içinde olduklarını göstermektedir.

Bankalar işlerine geldiğinde konuyla ilgili uluslararası uygulamalar ile Borçlar Kanunu hükümlerinin uygulanmasını savunurken, durum toplumsal yarar gözetilerek tüketiciler lehine işletildiğinde seslerini yükselmeleri de anlaşılır gibi değildir.                                                                                                           Bu nedenle de Yargıtay’ın tüketicinin geriye dönük 10 yıla ilişkin kredi kartı ücretini talep edebilmesine olanak tanıyan kararı önemli ve kamu yararı içeren karardır.                                                                               Bankaları uyarıyoruz, yargı kararlarına karşı çıkarak haksız ve hukuksuz uygulamalarınıza davam ederseniz tüketiciler olarak bunu kabul etmeyeceğiz ve hak arama mücadelemiz devam edecektir. 

Rıhtım Caddesi Eski Çiçekciler Çarşısı Kadıköy/İSTANBUL Telefax: 0216-349 33 84
www.tofed.org   federasyon.tof@gmail.com;    tof@tofed.org

Sayın Fuat Bey böyle diyor.

Peki bankaların bizden geriye doğru alacağı olsa ne yapar? 10 TL’ye bile icra koymaktalar.

Bankalar re’sen ödemese bile bir tüketici derneğinden yardım alarak geriye doğru 10 yıllık kredi kartı aidatınızı alabilirsiniz.   

https://groups.google.com/group/cigsutureticileri?hl=tr

 
Toplam blog
: 133
: 1992
Kayıt tarihi
: 21.02.10
 
 

Dünya'da ekmekten sonra ikinci ÖNEME sahip gıda olan SÜT ve SÜT Ürünlerinin; 1-Her türlü pake..