Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Ekim '07

 
Kategori
Haber
 

Apronda namaz, uçakta kıble

Apronda namaz, uçakta kıble
 

Atalar boşuna söylememiş; “ Yarım imam dinden, yarım doktor ise candan eder .”

“Uçağı kıbleye çevirin namaz kılacağım “ diyen birinin en azından din hakkında bir şey bilmediği açık ve net! Namaz kılsın veya kılmasın her aklı başında insan niyetin önemli olduğunu bilir. Aklın ve mantığın almadığı bir gerekçe ile isteklerde bulunmak o kişinin dinden ne anladığının sorgulanmasını gerektirir.

Apron’da namaz kılan ise sadece “Gösteriş” yaparak sevaptan çok günaha girmiştir. Namaz kılacak yer kalmadı mı ki havaalanında uçakların arasında bu ibadet yerine getiriliyor? Aklı başında insanların yapabileceği işler değil bunlar.

Ancak cemaat, tarikat siyaset üçlemesinin ülkemizi getirdiği nokta bu ne yazık ki.

Gazetelerde mahalle baskısı ile ilgili haberler vardı bu gün. İstanbul’un bazı semtlerinde bakkal, marketlerin içki reyonlarının üzeri örtülmüştü. Ne anlayacağız bu zihniyetten. İnsanların içki içmesini engeller mi böylesine çabalar. Öyle olsa IV. Murat zamanında içilmezdi. Veya günümüzde muhafazakar denilen iller içki tüketiminde başı çekmezdi.

Gündem bilinçli bir şekilde saptırılıyor. Anayasa tartışmaları, türban, inanan, inanmayan üzerinden siyaset esnafı nemalanıyor. Ve IMF politikaları ile döviz rezervi yabancıların paralarını garantiye almak üzere depolanmaya devam ediyor.Gözden kaçıyor!

Hiç merak etmeyin yakında , yakında diyorsam bir yıla kalmaz nur topu gibi çarşaflı ve fesli bir ekonomik krizimiz olur. Gündelik alicengiz oyunları ile ekonomik sorunlar bir yere kadar halkın gözünden kaçırılabilir ama , gidişat o ki çok güvendiğimiz “sıcak para, yüksek faiz” politikamız duvara tosladığında en başında apronda gösteriş için namaz kılanlar arada kalırlar.

Atatürk’ün dinden geçinenlerden din’i kurtarmak için başlattığı devrimleri yeterince içselleştirilemediği için bu belalar ile uğraşmak zorunda kalıyor ülke.Atatürk’ten geçinenlerden bir kurtarabilse bu asil millet Atatürk’ü ; o zaman ülkeyi’de kurtaracak ama hacıyatmaz gibi her yenilgiden bir zafer çıkaran Baykal yeniden il ve ilçe yöneticilerini kendine göre belirlemeye başladığına göre zor gözüküyor.

Neyse sözü bağlayalım “Yarım imam dinden , yarım doktor candan eder” demiş atalarımız.Elbet bir bildikleri vardır. Ve elbet bu ülke Din’den ve Atatürk’ten geçinenlerden kurtulduğu zaman, Atatürk’ü anladığı zaman, kayıplarını telafi edecektir.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..