Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '14

 
Kategori
Yazılım
 

Kredi kartı ödeme sistemleri için sanal pos kurulum altyapısı

Kredi kartı ödeme sistemleri için sanal pos kurulum altyapısı
 

E-tahsilat Teknolojisi


Kredi kartı ödeme sistemleri ile intrenette online olarak kredi kartlarından tahsilat yapılabilmektedir. Genel olarak firma ve şirketler tarafından kullanılmakta olan kredi kartı ödeme sistemleri sanal poslar için sorunsuz bir şekilde kurulum alt yapısına sahiptir. Kredi kartı ödeme sistemlerinin bilinen adı e-tahsilat yani elektronik tahsilattır. Günlük hayatta kredi kartlarından fiziksel poslar ile çekilen ücretler e-tahsilat sistemleri sayesinde güvenli bir şekilde internette kullanılabilmektedir. 
 
E-tahsilat sistemleriyle nasıl online tahsilat yapılmaktadır ?
 
Kartlı ödeme sistemlerinin öncüsü olan e-tahsilat yazılımlarının kullanılabilmesi için sanal pos kurulumunun yapılması gerekir. Firmaların bankalara başvuru yaparak lacağı sanal pos entegrasyonu e-tahsilat sitesine entegre edilir ve online ödeme alınmaya başlanabilir. Türkiye’de mevcut olan bütün bankaların sanal poslarının entegrasyonu e-tahsilat online tahsilat sistelerine sağlanabilmektedir. Aynı zamanda istenildiği taktirde tedarikçi firmalarında sanal pos kurulumları yapılabilmektedir.
 
E-tahsilat sistemleri genel anlatım
 
E-tahsilat sistemleri online kredi kartı ile ödeme almanızı sağlayan yazılımlar bütünüdür. Bu yazılım sitesinde rahat bir şekilde tahsilat yapabilmeniz için gerekli olan bütün özellikler, açılacak olan ödeme sitelerinize aktarılmaktadır. Ödeme alan sitenizin yönetici sizler olursunuz. Yani ne kadar işlem yapılmış, ne kadar ödeme alınmış, hangi bankanızın sanal posunda ne kadar ciro toplanmış, günlük, haftalık, saatlik ve belirlemiş olduğunuz kriterlere göre alınan ödemeler neler takibini gerçekleştirebilirsiniz. Yönetim panelinizin yanı sıra müşterilerinizin ya da size ödeme yapmak isteyenlerin giriş yapabilmeleri için ise bir ödeme sitesi sahibi olmaktasınızdır.
 
Şirketler, firmalar neden kartlı ödeme sistemleri ile işlem yapmaktadırlar ?
 
Teknoloji çok hızlı bir şekilde ilerliyor. Hala bir çok işletme ve firma klasik tahsilat yöntemleri ile ödemelerini topluyorlar. Durum böyle olunca bir çok hata ile karşılaşılıyor istenmeyen sonuçlar baş gösteriyor. Muhasebe departmanında yapılan hatalar direk olarak ciroların etkilenmesine sebep oluyor. Hele birde tahsilat yapılacak kişi ve kurum sayısı yüzler mertebesinde ise mail, telefon, fax trafiği durmak bilmiyor. Tahsilat için günler hatta haftalar harcanmak zorunda kalınıyor. Kartlı ödeme sistemleri ile işlem yapan firmalar ve şirketler ise bu durumdan kurtulmuş durumdalar. Onlar e-tahsilat sistemlerini kullanıyorlar ve kendilerine ödeme yapacak olan kullanıcıları otomatik olarak ödeme sayfalarına yönlendirerek kartları ile ödeme yapmalarını sağlıyorlar.
 
Kredi kartı ödeme sistemlerinin sunduğu ayrıcalıklar nelerdir ?
 
E-tahsilat sistemleri internete bağlanabilen bütün cihazlarda entegre bir şekilde çalışabiliyor. Yani isterseniz masaüstü ve laptop bilgisayarlarınız ile isterseniz de akıllı cep telefonları ve tablet bilgisayarlar ile tahsilat yapabiliyorsunuz. Örnek olarak bir firma düşünelim. Toplam 500 kişiden ödeme alması gereksin. E-tahsilat sistemini kullanıyor olsun bu firma. Firma yöneticisi e-tahsilat yönetim paneline giriş yapıyor. Toplu bir şekilde bütün müşterilerine mail ve sms ile ödeme yapacakları sayfalarına yönlendiriyor. Ödeme yapacak olan kişi ya da kurumlar ödeme sayfasına giriş yapıyor. Yapacakları ödeme tutarını yazıyor. Kredi kart bilgilerinin girişlerini yaptıktan sonra ise saniyeler içerisinde ödemelerini tamamlamış oluyorlar. Telefon ile arayarak, fax yolu ile ya da tahsilatçı göndererek ne kadar sürede alacaklılarınıza ulaşabilirdiniz ?
 
İşte sahip olunan diğer ayrıcalıklar
 
E-tahsilat yönetim paneliniz sayesinde bütün işlemleri online olarak gerçekleştirebilirsiniz. Eğer bayileriniz mevcut ise onların da bu sistemi kullanmalarını sağlayabilirsiniz. Özel olarak bayilerinize yetkilendirmeler verebilir ve sadece kendi ekranlarını yönetmelerini sağlayabilirsiniz. Yaşanan herhangi bir yanlış ödeme de paneliniz aracılığı ile sadece bir kaç saniye içerisinde online ödeme iptali ya da iadesi gerçekleştirebilirsiniz.
 
Kredi kartların tek çekim, taksitli çekim, komisyonlu çekim ve dövizli tahsilatlar yapabilirsiniz. Periyodik ödeme tanımlamaları yapabilirsiniz. E-mail order tahsilatı gerçekleştirebilirsiniz. Farklı ödem setleri ve kalemleri tanımlayabilirsiniz. Dinamik bir şekilde form tanımlayabilir ve size ödeme yapacak olanlardan istediğiniz bilgileri alabilirsiniz. Muhasebe programlarınız ile cari ve ekstre entegrasyonları gerçekleştirebilirsiniz. Ödeme sayfalarınızda 128bit SSL şifreleme sistemlerine sahip olarak güvenli bir şekilde kart ödemesi yapılmasını sağlayabilirsiniz.
 
Teknoloji her geçen gün gelişmeye ve hayatımızı kolaylaştırmaya devam ediyor 
 
Teknoloji her geçen gün daha hızlı bir ivme ile gelişmeye devam ediyor. Bu durum nakit kullanımı yerine insanların kredi kartı ya da banka kartı kullanmalarına sebep oluyor. Teknoloji aynı zamanda bilişim sektöründe de gelişiyor. E-tahsilat sistemleri teknolojinin getirmiş olduğu yenilikleri kullanarak hayatın kolaylaşmasına ve direk olarak firma ve işletmelerin ödeme kanallarının iyileşmesine sebebiyet veriyor. Bu sayede dolaylı bir şekilde Türkiye ekonomisinin de iyileşmesine katkı sağlanıyor.
 
Bu makale E-tahsilat uzmanları tarafından yazılmış olan profesyonel makaleler referans alınarak yazılmıştır.
 
Toplam blog
: 77
: 1165
Kayıt tarihi
: 07.01.14
 
 

CEO - GSM İletişim ..