Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '09

 
Kategori
Siyaset
 

Kriz mi yoksa 3. dünya savaşı mı?

Krizin tanımı genel olarak üretilen malın alıcı bulmaması, olarak adlandırılabilir. Öyledir de. Dünya tarihinde global olarak bütün dünyayı etkisi altına alan krizlere bakıldığında, çıkış nedeni ve başlangıç nedeni 3 ana faktöre bağlıdır. Dünyayı etkisi alan uzun süreli kuraklık, uzun süreli kış veya dünya sathında geniş alanı kaplayan sıcak savaş. Kısacası Dünyayı sarsan büyük felaketlerin olması. Son 10-20 yıllık sürece bakıldığında her üç faktörün veya olayın gerçekleşmediği görülür. Peki dünyayı kasıp kavuran bu ekonomik krizde nerden çıktı. Neler oluyor sorusu akla gelir.

-Yeni dünya düzeni

-Küresel sermayenin sınır tanımazlığına olanak sağlayan anlaşmalar

Önce bu ortam sağlandı

Ardında ABD'de ikiz kulelere yapılan saldırı

Ve kısa bir hatırlatma.

ABD Dışişleri Bakanı Condolezza Rice, Washington Post adlı gazetenin 7 Ağustos 2003 tarihli nüshasında yayınlanan “Ortadoğu’yu Değiştirmek” başlıklı makalesinde, Ortadoğu, Kafkasya ve Ortaasya’da 22 ülkenin sınırlarının-sistemlerinin (S.S) değişeceğinden bahsediyor.

Bu 22 ülkenin isimleri açıklanmıyor.

ABD-İngiltere-İsrail gibi emperyalist işgalci güçlerin ortaklaşa gerçekleştirdikleri gizli veya açık işgaller ve bu işgaller için kullandıkları George Soros’un kurduğu “Soros Vakıfları” aracılığıyla bazı ülkelerde sınırlar ve sistemlerde yaptıkları değişikliklerle bu ülkelerin hangileri olduğunu sıcak gelişmeler içerisinde öğreniyoruz.

Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Kafkaslar’dan Ortadoğu’ya her yıl devlet üstüne devlet doğuyor. Bizim lise yıllarımızda Birleşmiş Milletler’e üye devlet sayısı 160’tı, bugün 210’u buldu. (alıntı)

Peki sınırlar nasıl değişir? Savaşla. Evet dünya yeni bir 3. dünya savaşı içinde ve hedeflenen yeni dünya düzeninde uygulanacak senaryo, Kent devletler, veya şehir Devletler. Savaş gücü olamayan. Sömürülmesi, işgal edilmesi daha kolay, havaalanı bile zor olabilecek, ordusu zayıflatılmış, parçalanmış, savaş gücü yok edilmiş minyatür devletler yeni dünya düzeninde bu 3. dünya savaşı ile şekil alıyor ve bir düş gerçekleşiyor. Hemde ekonomik çökertme ile bu düş kendini dünya patronları ilan eden devletlerin düşü. Uyanın uyanın.

Sonuç; kriz yok, 3. dünya savaşı çoktan başladı.

(Orta büyüklükte bir şehir nüfusu olan 500 binin altında ise BM üyesi 30 bağımsız devlet bulunuyor)

Melih BAKİ

 
Toplam blog
: 51
: 1205
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

Adana Yumurtalık ilçesi'ne bağlı Yeşil Köyde doğdu.. İlkokulu doğduğu köyde, Orta, Lise öğrenimin..