Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '12

 
Kategori
Kitap
 

Küçük Mucizeler Dükkânı

Küçük Mucizeler Dükkânı
 

Yazar: Debbie Macomber

Çevirmen: Ozan Aydın

Sayfa Sayısı: 480

Dili: Türkçe

Yayınevi: Martı Yayınları

Çoktandır ayrı kaldığımız soğukların artık iyiden iyiye kendilerini bize hissettirdikleri şu günlerde, okuyunca, sıcacık bir odun sobasının başında mis kokulu bir çay içiyormuşcasına duygularınızı ısıtacak bir kitap ararsanız, Küçük Mucizeler dükkanına buyurun.

Eğer inanıyorsanız mucizelere, işte size inancınızı daha da güçlendirecek nedenler.Yok, “Mucize de neymiş!” diyenlerdenseniz işte size fikrinizi değiştirecek nedenler, hepsi Küçük Mucizeler Dükkanında sizleri  bekliyor. Her ne şekilde olursa olsun, karlı çıkacak sizsiniz

Debbie Macomber’ın anlatımı çok samimi, yazı dili gayet sade, kahramanları hemen her yerde  karşılaşabileceğimiz insanlar. Belki de bu yüzden onların yaşadıkları çok tanıdık geliyor okurlara.

Okunması çok rahat bir kitap. Yorgunken, kırgınken, kızgınken hatta, elinize alıp bir kaç sayfa  okuduğunuzda, rahatladığınızı, içinizi filizi bir umut kapladığını farketmeniz içten bile değil. Küçük  Mucizeler Dükkanı ümitli bir kitap.

Romanda birbirine benzemeyen dört kadının, bir örgü kursunda  kesişen yolları anlatılıyor. Bu  kadınlar apayrı sosyal çevrelerden gelen farklı yaşlarda, bambaşka hikayelere sahip de olsalar, örgü örmek gibi ortak bir amacın sayesinde, zamanla  birbirlerine hoşgörülü davranmayı ve dost olabilmeyi başarıyorlar.

Küçük mucizeler dükkanının sahibi Lydia Hoffman gençlik yıllarını hastanelerde  geçirmiş, hayatını yaşayamamış, aşktan korkan bir kadın. Kendisine kalan mirasla bir tuhafiye dükkanı açıp, burada örgü dersleri vererek, hayata yeniden tutunmaya çalışıyor.

Öğrencilerinin en yaşlısı zengin bir kadın olan Jacqueline Donovan. Otoriter bir kadın olan Jacqueline,  kocasıyla uzun zamandır göstermelik bir evlilik  sürdürmekte. Çok bağlı olduğu oğlunun onun istemediği bir kızla evlenmesiyle büyük bir hayal kırıklığına uğramış. Gelininin bebek beklediğini  öğrenince, torununu kendi terbiye edip yetiştirmeye karar veriyor ve ona bir şeyler örmek için katılıyor örgü kursuna.

Yürüyüşe çıktığı bir gün yolu Küçük Mucizeler Dükkanına düşen Carol Girard yıllardır çocuk sahibi olmak için uğraşan fakat bunu başaramayan bir kadın. Bu dükkanın ona şans getireceğine inanıyor ve kursa katılıyor.

En genç öğrenci Alix Townsed ise sorunlu bir ailede büyümüş mutsuz bir çocukluk  geçirmiştir. Ev arkadaşı çantasına uyuşturucu koyunca, kamu cezası alan  genç kız, bu örgü kursu sayesinde cezasını ödeyebileceğini düşünerek kursa katılıyor.

Öğrenciler bebek battaniyesi örmeye başlarlar ilk olarak ve o battaniye her birinin hayatına sürprizler katar. Onları mucizelerin her an yaşamımıza misafir olacaklarına inandırır. Merak edenler için, bu sihirli battaniyenin tarifi kitabın sonunda yer alıyor. Belki siz de örmek ve mucizelerine tanıklık etmek  istersiniz.

Aytül  Bingöl

 

  

 

 
Toplam blog
: 58
: 1128
Kayıt tarihi
: 26.07.12
 
 

Anadolu şehirlerine özgü o sıcaklığı havasında barındıran Tokat'da, büyük bahçeli bir evde doğdum..