Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

AYFER AYTAÇ GAZETECİ YAZAR

http://blog.milliyet.com.tr/ayferaytac

10 Aralık '17

 
Kategori
Güncel
 

Kudüs’e Yanmak

Kudüs’e Yanmak
 

Devlet olarak İsrail”i ilk biz tanımışız.


9 ARALIK 2017. Kudüs'ü Kaybetmemizin 100.Yıl Dönümü İdi. Hüzün verici bu yıldönümü dolayısıyla tüm duyarlı insanımız sokağa döküldü, Kudüs’ü İsrail'in başkenti olarak kabul eden Amerika'ya tepkiliydi.

Kudüs bizden çok Allah'ındır. Allah kutsal yerlerimizi şüphesiz korur. Buna vesile olmak her Müslümanın cesaretiyle bir araya gelip cenk etmesiyle mümkündür. Belki bu vahim vaziyet bizim bir araya gelmemize vesile olacaktır. "Şüphesiz doğrusunu Allah bilir."

Rabbimiz bize cihadı emretmiştir, klavye başında efelik taslamamızı değil. Lakin günümüz savaşları öyle göğüs göğüse, yürek yüreğe değildir, maalesef... Kalleşlikler girer devreye, nükleer girer, füzeler girer. Bu durumda pek çoğumuz belki de siner. Çünkü bizde bunlar yok ki... Vaktiyle bu günlerin olacağını düşünmemişiz, gidene gerisinden bakmış kalmışız. Sonrasında devlet olarak İsrail”i ilk biz tanımışız. Şimdi sızlanmamız bir işe yaramıyor. Üzülmemiz elden gideni geri getirmiyor.

Müslümanlar bir araya gelip, birleşip, bir olup ne yapılması gerekiyor diye derin düşünmeli ve kararlı uygulamalıdır. Bunca ayrı gayrı düşmüşlük, batıla yönelmişlik varken bu mümkün müdür? Düşündürücüdür...

Kudüs’e sahip çıkmak böyle olmamalıdır. Sokağa çıkıp kendimizden başka kimsenin duymayacağı şekilde bağırmak durumun ciddiyetini anlamamaktır. Bu, bir kuru emektir.

Vatandaşın cebinde Amerikan sigarası, evinden eksik olmayan kolası, altında Amerikan arabası... Neler Yahudi malıdır bilmeden hepsine paranı say, Yahudi firmaların hazırladığı film ve dizileri seyret, sonrada kahrolsun Amerika, batsın İsrail diye sokaklarda bağır, öyle mi? Vah ki ne vah!

Televizyon ekranlarında da konuşmacılara gün doğdu. Bilen bilmeyen ahkam kesiyor, atıyor, attığıyla mangalda kül bırakmıyor. Hadi önden buyur cepheye desen, kaçmaya bahane uydurur. Bu kadar basit olmamalı... Hayatımızda Kudüs diye bir yer olmalı...

Bugün KUDÜS diye, kahrolsun Amerika diye sokaklara dökülenlerin çoğu; yarın yılbaşında çam ağaçları süsleyip, NOEL kutlamaları diye sokaklara dökülmeseler bari...

Ayfer AYTAÇ – ayferaytac.com

 
Toplam blog
: 622
: 205
Kayıt tarihi
: 08.12.14
 
 

Gazeteci-yazar ..