Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Temmuz '12

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Küfürbaz!..

Küfürbaz!..
 

Ben mi? Ben de küfürbazım


Her bir kimse ‘ben hayatımda hiç küfür etmedim.’ diyorsa ‘külliyen’ yalandır. Buna kadınlar dahildir.

Hayatında hiç küfür etmemiş bir kimse yoktur. Kültürümüzde, varsıl veya yoksul, eğitimli ya da eğitimsiz, kırsal veya kentsel; her meslek grubundan insan, öğretmeninden doktoruna, işçisinden patronuna, bakanından vekiline kadar günümüzde ‘küfür’ etmeyen var mı? Herkes ‘küfür’ ediyor.                                          

Diğer bir ifade ile iki dirhem bir çekirdek hanımefendi de; jilet gibi beyefendi de ‘küfür’ eder. Homoseksüel, travesti hatta lezbiyen de ‘küfür’ eder.

‘Küfür etmek’ için zaman, mekan veya ortam hiç önemli değildir. İster TBMM’nin koridorları, ister kürsüsü veya okul bahçesinden otobüs terminaline, birahaneden evimizin oturma salonuna, hatta sokakta bile herkes kendi diline uygun değerde bir ‘küfür’ bulabiliyor.

Özetlersek; bu meslek grubu ‘küfür’ etmez, şu meslek grubu hiç ‘küfür’ nedir bilmez, diyemeyiz. Bayanlar ‘küfür’ etmez gibi genellemeleri kesinlikle kabul etmiyorum. Fenerbahçeli bayan taraftarlar nasıl okkalı, gün yüzü görmemiş ‘küfürleri’ ederek, Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN’ı dahi şaşkına uğratmışlardır.   

Bazılarına göre; ‘küfür’ acizlerin, zavallıların başvurduğu son çaredir. Bu geri  zekalılar karşısındakini susturamayınca ya da karşısındakinin daha zeki olduğunu fark edince ‘küfür’ etmeye başlar.    

Kendi zeka kondisyonu yeterli düzeyde olmadığı , akılları ile mücadele edemedikleri zaman bağırıp, çağırarak ya da ‘küfür’ ederek arkadaşını/partnerini sindirmeye çabalıyorlar.

Evinde alkol bağımlısı ve/veya iktidarsız eş karısına; iş yerinde ikinci dönem zam uygulamayan müdürüne/şefine ‘küfür’ etmek özel yaşamın bir parçası olarak ‘düşünce özgürlüğü’  sayılabilir mi?

Kanaatimce, ‘küfür’ içeren ifadeleri irdelersek ‘küfür’ün içeriği, algılanma düzeyi ve ‘küfreden’ ve ‘küfür alan’ın da karşılıklı istemleri göz ardı edilmemelidir.

‘Küfür’ü seviyorsan mutlaka Neyzen TEVFİK’i araştır Yergi ve ney ustası bu şahısla ilgili birkaç parça bir şey buldun mu?

Eğer bulduysan en mutlu ‘küfürbaz’ sensin

 İlginç bir ‘küfür’ bulunca mutlu oluyor insan...   Çeşitli dil bilgisi cambazlıkları yaparken; ne kadar geniş ‘küfür’ birikimine sahip olduğunun bilincine varıyor insan

Küfür’ etmek her ne kadar hoş bir şey olmasa da; hepimiz rahatlamak için ‘küfür’ ediyoruz.

İngiltere Keele Üniversitesi’nde yapılan bir davranış bilimleri araştırmasında; “küfür etmenin de yararı olduğunu, ‘küfür’ etmenin ağrılara iyi geldiğini ortaya koymuştur.”

Araştırmayı yöneten Dr. Richard STEPHENS;  “DÜŞMANLARA KARŞI SÖYLENEN HER KÜFÜR, KİŞİNİN ACILARINI DİNDİRİYOR” şeklinde savunmuştur.

HASTRİN!..

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..