Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '08

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kulak estetiği (Otoplasty) işlemi ve sonrası

Kulak estetiği (Otoplasty) işlemi ve sonrası
 

Kulak estetiği ameliyatında uygulanacak anestezi...

Eğer çocuğunuz küçük yaşta ise operasyonun işlem sırasında tamamen uyumasını sağlayan genel anestezi altında yapılmasını önerebilir.Daha büyük çocuklar ve erişkinler de ise kulak estetiği ameliyatlarının çoğu lokal anestezi ve sedasyon kombinasyonu altında uygulanabilir. Bu kombinasyon sayesinde hafif bir rahatsızlık ve dokunma hissine rağmen kişi uyanık ancak rahatlamış olur ve kulak bölgesi tamamen ağrı ve sızı duyusundan yoksun olmaktadır.

Cerrahi İşlem…

Kulak estetiği operasyonu genellikle 2 ila 3 saat kadar sürse de karmaşık işlemler gerektiren operasyonlarda bu süre artabilir. Kullanılacak teknik ise deformitenin durumuna bağlıdır.

Yapılan en sık teknikde, plastik cerrah tarafından kulak arkası derisine kulak kıkırdaklarını ortaya koyacak şeklide bir deri kesisi (insizyon) uygulanır. Daha sonra kıkırdak dokuya şekil verildikten sonra geriye doğru bükülür. Kulağın yeni şeklini korumasını sağlamak amacıyla emilmeyen dikişler kullanılabilir. Nadiren plastik cerrah daha doğla bir kulak arkası oluğu oluşturmak amacıyla bir parça kıkırdak çıkartarak operasyon sonlandırılır.

Diğer bir teknikde ise kulağın arkasına benzer şekilde insizyon yapıldıktan sonra deri fazlası çıkartılıp kıkırdak doku çıkartılmadan içeriden dikişler yardımıyla kulağa şekil verilip geriye alınabilmektedir.

Operasyon sonrası…

Vakaların çoğunda kulak estetiği sonrası kulak arkasında belli belirsiz bir iz kalmakta ancak bu iz giderek soluklaşıp zaman içinde kulağın arkasında hiç görülmeyecek hale gelmektedir. Bazı durumlarda tek kulağın kepçe olmasına rağmen daha iyi simetri sağlanması amacıyla her iki kulağa müdahale etmek gerekmektedr

Normale Dönüş…

Erişkin ve çocuklar genellikle operasyondan birkaç saat sonra ayağa kalksalar da, genel anestezinin etkilerinin tamamen ortadan kalkmasını beklemek amacıyla çocuğunuzun başında hastanede bir gece kalmayı isteyebilirsiniz.

Cerrahi işlemin hemen sonrasında kulağın daha iyi şekillenmesi ve şişliklerin engellenmesi amacıyla hastanın kafasına bandaj uygulanır. Kulaklarda ameliyat sonrası birkaç günde sonlanan hafif bir kaşıntı ve ağrı hissi olması normaldir ve rahatlıkla ilaçlarla kontrol altına alınabilir.

Birkaç gün içinde kalın kafa bandajı çıkartılıp kafa bandına benzeyen daha hafif ve yumuşak bir baş sargısı kullanılacaktır. Bu bandajın kullanımı konusunda, özellikle geceleri, plastik cerrahınızın önerilerini mutlaka yerine getiriniz.

Dikişler genellikle 1 hafta içinde alınacak ya da kendiliğinden eriyecektir.

Kulağın öne doğru bükülmesine neden olacak her hareket ve aktiviteden birkaç ay boyunca mutlaka kaçınmak gerekmektedir. Çocuklar oyun oynarken dikkat etmeleri koşuluyla operasyondan 1 hafta sonra okula dönebilirler. Çocuğunuzun öğretmeninden birkaç hafta boyunca çocuğunuza göz kulak olmasını isteyebilirsiniz.

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..