Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Mart '08

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kulak problemleri

Kulak problemleri
 

Diğer Kulak Problemleri...

Kepçe kulakdan başka plastik cerrahi yöntemleri ile düzeltilebilecek bir çok kulak problemi mevcuttur. Bunlar tıbbi isimleriyle “lop kulak” olarak isimlendirilen kulak ucunun aşağı ve öne doğru kıvrılması, genellikle küçük boyutta ortaya çıkan “cupped kulak” ve kulağın en dış eğrisinde bükülme ve doğal kıvrım ve oyukların kaybıyla karakterize “shell kulak” olarak sıralanabilir. Plastik cerrahi yöntemleri ile ayrıca geniş ve gergin kulaklar ve kulak memelerinde büyük çizgilenmeler de düzeltilebilmektedir. Plastik cerrahlar hatta doğuştan olmayan ya da travma sonrası kaybedilmiş kulakları bile yeniden yapabilmektedir.

Öte yandan bazı durumlarda düzeltme işlemi sonrası kalan nedbe dokuları probelmin kendisinden daha fazla rahatsızlık verebilmektedir. Plastik cerrahınıza özel durumlarda yapılması gereken en uygun operasyon tipi hakında mutlaka gerekli soruları sorunuz.

Daha doğal görünümlü kulaklar…

Genç ya da yaşlı olsun hastaların çoğu kulak cerrahisi sonrası büyük memnuniyet duyarlar. Ancak, amacın mükemmellik değil düzelme olduğunu unutmamak gerekir. Her iki kulağınızın mükemmel bir simetriye sahip olmamasını beklememeniz gerekir, zira aşırı benzer iki kulak olma ihtimali düşük olduğu gibi doğal da görünmez. Operasyon öncesi cerrahi işlem ve beklentileriniz hakkında plastik cerrahınız ile görüş alış verişinde bulunduysanız sonuçtan memnun olma ihtimaliniz daha çok artacaktır.

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..