Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '08

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Kulak estetiği düşünüyorsanız...

Kulak estetiği düşünüyorsanız...
 

Kulak estetiği ya da otoplasty işlemi genellikle kepçe kulakları geriye alarak kafaya yaklaştırmak ya da çok büyük kulakların küçültülmesi amacıyla uygulanan operasyonlardır.

Genellikle bu operasyonlar 4 ila 14 arasındaki çocuklarda uygulanmaktadır. Kulak gelişimi 4 yaş civarında hemen tamamen tamamlandığından dolayı çocuk ne kadar erken ameliyat edilirse çevre tarafından alaya alınma ve dolayısıyla çocuğun psikolojik olarak rahatsız olması engellenmiş olacaktır.

Çocuğunuza kepçe kulak operasyonu yaptırmayı, bu bölüm (broşür?) işlem hakkında size kabaca bilgi verecek ve sonuç hakkındaki beklentilerinizi değerlendirmenizi sağlayacaktır. Unutulmamalıdır ki kişiden kişiye özellikler değişiklik göstereceğinden ve her ameliyat kişiye göre planlandığından bu bölüm doğal olarak tüm sorularınızı cevaplayamayacaktır. İşlem hakkında anlayamadığınız ya da merak ettiğiniz konuda plastik cerrahınıza her türlü soruyu sormaktan çekinmeyiniz!.

Tüm operasyonlar bazı belirsizlikler ve riskler taşır…

Kaliteli bir plastik cerrah tarafından yapılan kulak estetiği ameliyatı sonrası komplikasyonlar nadiren ortaya çıksa da kolaylıkla halledilebilecek niteliktedirler. Ancak her cerrahi operasyonda olduğu gibi bu operasyonlara özel problemlerin ortaya çıkma ihtimali gözardı edilmemelidir.

Çok az hastada kulakta kan birikme ihtimali mevcutur. Kendiliğinden kaybolabileceği gibi plastik cerrahınız tarafından küçük bir iğne ucu yardımıyla ortadan kaldırılabilir.

Son derece nadir olarak kulak kıkırdağının mikrop kapması sebebiyle kulak da nedbe dokusu oluşumu görülebilir. Bu tip ebfeksiyonlar genellikle antibiyotiklerle tedavi edilir ancak nadiren cerrahi müdahale gerekebilir.

Ameliyatınızın Planlanması…
Plastik cerrahların çoğu ebeveynlere çocuklarının kepçe kulak problemi konusunda uyanık olmaları ve çocuğun kendisi ameliyat olmayı isteyene kadar operasyon için baskı yapamamaları konusunda tavsiye de bulunmaktadır. Kulaklarından rahatsız olan ve ameliyat olmayı isteyen çocukların çoğu ameliyat sırasında şaşırtıcı derece de daha uyumlu olmakta ve sonuçtan memnun olmaktadırlar.

Plastik cerrahınızla ilk görüşmenizde çocuğunuzun ve hatta operasyonu siz istiyorsanız sizin durumunuzu inceleyecek ve en uygun cerrahi operasyon tipinin saptanmasında size yardımcı olacaktır. Plastik cerrahınız ayrıca operasyona hazırlık aşamasında size özel bir takım öneriler sunacaktır. Bu önerileri dikkate almanız ameliyat sırasında ve sonrasında çocuğunuzun iyileşmesini olumlu yönde etkileyecektir

Plastik cerrahınıza aklınıza takılabilecek soruları (özellikle beklentileriniz ve operasyon sonucu hakkındaki çekinceleriniz varsa) sormaktan çekinmeyiniz

 
Toplam blog
: 88
: 3086
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

1993-1999 yılları arasında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi' nde temel tıp eğitimini tamamlayara..