Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Şubat '14

 
Kategori
Güncel
 

Kulaktan kulağa

Ülkede yürütülen politikalar o kadar çirkin bir hale geldi ki hergün bu çirkinlikleri yazmak içimizi karartıyor.

Şu anda da gündemi oluşturan 35 yurttaşımızın öldürülmesi, bu olayda hatalı ve yanlış istihbaratın kim tarafından verildiğinin iktidar partisi tarafından yurttaşlarla paylaşılması yerine sorumluluktan kaçınması, siyasi partilerimizin birbirlerini eleştirirken kullandıkları çirkin üslubu, memurun, işçinin emeklinin geçim koşullarını rahatlatacak bir maaş zammı yerine son dakika önergesiyle milletvekilleri maaşlarına yapılan ve kamuoyunda çok eleştiri alan zammı yazarak karamsar bir hava yaratmak yerine bu kez okuyucuları hem güldürecek, hem de düşündürecek bir kısa öyküyü yazmayı uygun gördüm.

Bu öykü, söylenen bir söz can kulağı ile dinlenmez veya dinlenirken anlaşılmaz veya kasıtlı olarak değiştirilirse bir süre sonra ne hale geldiğinin güzel bir örneğini oluşturmaktadır. 04.01.2012

 

Gündüz AKGÜL

Emekli Cumhuriyet Savcısı

 

 

ALBAY BİNBAŞI’YA:

Yarın güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Erleri talim elbiseleri ile alayın talim meydanına getirinde olayı görsünler. Ben de orada bulunup kendilerine gerekli bilgiyi vereceğim. Şayet yağmur yağarsa tabii bir şey göremeyiz. O zaman erleri üstü kapalı olan talimgâha götürürsün.

 

BİNBAŞINDAN YÜZBAŞI’YA:

Albayın emri ile yarın sabah dokuzda güneş tutulacak. Bu her zaman görülen bir olay değildir. Şayet hava kapalı olursa bir şey görülmeyecektir. Bu durumda tutulma, kapalı talimgâhta talim elbiseyle yapılacaktır.

 

YÜZBAŞIDAN TEĞMEN’E.

Albayın emri ile yarın sabah dokuzda talim elbisesi ile güneş tutulmasının açılış merasimi yapılacaktır. Şayet yağmur yağarsa ki bu durum pek görülen bir olay değildir, albay kapalı talimgâhta gerekli bilgiyi verecektir.

 

TEĞMENDEN BAŞÇAVUŞ’A:

Yarın sabah dokuzda hava güzel olursa talim kıyafeti ile albay tutulacak. Kapalı talimgâhta yağmur yağarsa, alayın meydanında yapılacak. Çünkü bu her zaman görülen bir olay değildir.

 

BAŞÇAVUŞ ASKERE:

 Yarın sabah dokuzda albayı tutacağız. Sabah hepiniz talim teçhizat ile hazır olun.

ASKERLER KENDİ ARALARINDA:

Yarın sabah bizim başçavuş albayı tutuklayacakmış.

 

  

 
Toplam blog
: 310
: 504
Kayıt tarihi
: 13.09.11
 
 

Adaletin mülkün temeli olduğuna inanarak 32 yıl adalet görevini yaptığım için mutluyum ..