Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Mayıs '12

 
Kategori
Doğal Hayat / Çevre
 

Kum “başı” denizin “sonu” olmasın

Kum “başı” denizin “sonu” olmasın
 

Ordu’nun Kumbaşı Beldesi açıklarında kurulması gündeme gelen balık çiftliğinin iptali konusunda ki karmaşa her geçen gün artıyor. Sık sık çıkan söylemler arasında iptal kararı için bekleyen belde halkı Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün geçtiğimiz günlerde katıldığı Anadolu’nun Sesi programında “belediyenin halk plajları kurması lazım” sözünden sonra kararın iptali konusunda biraz daha ümitlenerek beklemeye başladı

Çevre kirliliğine yol açarak özellikle deniz turizmine büyük bir darbe vuracağını düşünen belde halkı geçtiğimiz hafta bir protesto mitingi düzenleyerek kararın iptalini istemişti. Her geçen gün daha da tırmanan bu konu için Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün sarfettiği sözler belde halkının konu hakkında istedikleri kararın çıkması için umut ışığı oldu.

TRT sunucusunun balık çiftliği hakkında ki sorusu üzerine Vali Düzgün; “belediyenin halk plajları kurması gerekiyor. Gülyalı, Perşembe, Kumbaşı gibi yerler Ordu halkının sıkça denize girebildiği ve deniz turizmi açısında önemli yerler. Onun için buralarda rahatlıkla denize girilebiliyor. Kumbaşı civarında kamu kuruluşlarının plaj tesisleri zaten yer alıyor ve buraya halk plajı da gerekiyor” diyerek turizm açısından Ordu’nun geleceğinin parlak olduğunu sık sık vurgulayan Vali Orhan Düzgün Kumbaşını da bu pastadan pay alacak yerler arasında göstermesiyle balık çifliği konusuna yeni bir boyut getirmiş oldu.  

Efecan Yılmaz

 
Toplam blog
: 59
: 324
Kayıt tarihi
: 19.04.12
 
 

Çocukluğumdan itibaren sadece izlemeyle yetindiğim haberlerin artık içerisinde bir birey olarak d..