Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Kupa Beyi

Son 10 yılda Türkiye Kupası'nda sürekli olarak finaller gören en nihayetinde geçen sezon kupa özlemine son veren Fenerbahçe bu sene de kupanın beyi olduğunu herkese göstermeye devam ediyor. 1461 maçının aksine bu maça çok daha istekli ve önde basarak başlayan Aykut Kocaman'ın talebeleri bunun karşılığını 10. dakika Gökhan'ın şık ve akıl dolu golü aldılar. Maça 2 takımda çok istekli ve oynamayı düşünerek başladılar. Salih Uçan'ın enerjisi bütün takıma sirayet etmiş gibiydi. Ancak 25. dakikadan sonra yine klasik arıza nüksetti ve geriye doğru oynamaya başladılar. Bursaspor bu dakikalarda daha çok topa sahip olmasına rağmen net pozisyonu yoktu. Maçın başında Krasiç'in 1 metre geriden çıktığı pozisyona ofsayt kaldıran hakem maçın golle başlamasına engel oldu. Krasiç maça iyi başladı ancak 37. dakikada kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonu kaçırdıktan sonra oyundan koptu. Maalesef Krasiç'in Fenerbahçe macerası iyi bitmeyecek gibi görünüyor.

Maçın ikinci yarısına da yine Bursaspor çok istekli başlarken Fenerbahçeli futbolcular 1-0'lık skoru koruma isteği ile çok fazla kapandılar ve baskının arttığı anlarda beraberlik golü geldi. Golde Musa şut çekerken Pinto ofsayt pozisyonundaydı ama 1 metre gerideki Krasiç'e ofsayt kaldıran yan hakemin bunu kaçırması son haftalardaki hakem hatalarına bir yenisini daha ekledi. Golden sonra Aykut Kocaman çok doğru 2 oyuncuyu oyuna alırken çıkanlardan birisi genç Salih değil sarı kartı olan Selçuk olmalıydı. 70. dakikada Gökhan Gönül'ün en basit işi yapmak yerine kaleciye dönmek isterken Mert'in erken çıkışı ile kendi kalesinide boş geçmemesi ile Bursaspor 2-1 öne geçti. Selçuk-Topuz değişikliği ile önde basmaya başlayan Fenerbahçe pozisyonlarıda bulmaya başladı ve ilahi adalet burada gerçekleşerek Sow'un şutunda Şener'e çarpan top ağlarla buluştu. Golden sonra baskısını arttıran Fenerbahçe Baroni'nin takipçiliği ile galibiyet sayısını buldu. .

Aykut Kocaman Salih Uçan'ı sürekli olarak oynatarak kendine olan güvenini kazanmasını sağladı. Ancak ligin 2. yarıısnda da Selçuk veya Baroni değil Salih oynamaya devam etmelidir. Ayrıca hakkında bir sürü dedikodu üretilen nöbetçi Semih özellikle Kadıköy'deki maçlarda Sow'un alternatifi değil partneri olmalıdır. Semih bu istek ve hırsını devam ettirirse en yararlı devre arası transferi olacaktır.  

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..