Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

Kupa da gitti

Kupa da gitti
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


Lige havlu atan Galatasaray, elinde kalan tek umudu Ziraat Türkiye Kupası’na da veda etti. Daha önceki yazılarımda Galatasaray’ın Kupa’da işinin zor olduğunu ve sarı- kırmızılılardan pek umutlu olmadığımı yazmıştım. Beni böyle düşünmeye iten Galatasaray’ın kadro yapısı ve oyun anlayışıydı. Nitekim Gaziantepspor ile 0- 0 berabere kalan Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası’ndan elendi. Aslında futboldan biraz anlayanlar için bu, beklenen bir gelişmeydi. 

Fakat tam tersi bir durum da ortaya çıkabilirdi. Yani Galatasaray rakibini eleyip adını yarı finale yazdırabilirdi. Çünkü bunu sağlayacak pozisyonları buldu. Gelgelelim sarı- kırmızılı oyuncular yakaladıkları net pozisyonları gole çeviremediler. 

Gerçekten de Galatasaray maça hızlı başladı. Bununla birlikte Gaziantepspor’dan başka bir deyişle olası bir kötü sonuçtan çekindikleri belli oluyordu. Erken bir dakikada Sabri’nin sakatlanması Galatasaray için şanssızlık oldu. Bu dönemin ardından Gaziantepspor top kullanma üstünlüğünü eline geçirdi. Topa daha çok sahip olan Gaziantepspor olurken daha net pozisyonlar bulan Galatasaray’dı. 

İkinci yarı sarı- kırmızılılar daha fazla risk aldılar. Fakat gole ulaşamadılar. Hızlı ve mücadelesi güzel bir oyun oldu. Ayhan’ın protesto edilmesi yanlıştı. Zaten orta alanda resmen tek kalmıştı. Hagi, rakip yarı sahada çok adamla kalıp gole ulaşmayı düşündü. Yapılan değişiklikler de bu yöndeydi. Fakat Pino’yu oyuna alırken Cluio’nun çıkartılması Galatasaray’ın oyununu biraz bozdu. 

Sarı- kırmızılılar yakaladıkları müsait pozisyonları gole çeviremediler. Gaziantepspor kalecisi yine iyi bir maç çıkardı. 

Galatasaray’ın işi şimdi daha zor. Her ne kadar bu maçta sarı- kırmızılılar güzel bir mücadele ortaya koydularsa da bu kadroyla büyük başarılara imza atamayacakları da belliydi. Bu durumun baş sorumlusu ise eldeki oyuncuları satan ve de yerlerine daha düşük seviyedekileri alanlardır. Hesap sorulması ise elbette doğaldır. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..