Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '10

 
Kategori
Futbol
 

Kupa Fatihi Kaf Kaf

Kupa Fatihi Kaf Kaf
 

Bir tarafta Spor Toto Süper Lig üçüncüsü ve lider Bursaspor ile arasında sadece 3 puan bulunan, ligdeki son maçında yıldızlar topluluğu Beşiktaş’ ı mağlup eden Kayserispor. Diğer tarafta Bank Asya 1.Lig’de 13. sırada bulunan, henüz kendi sahasında maç kazanamamış Karşıyaka.

Bu iki takım bu akşam İzmir Alsancak Stadında Ziraat Türkiye Kupası’nda karşı karşıya geldiler. Kayserispor maça Beşiktaş karşılaşmasındaki kadrosundan sadece iki eksikle çıkarken Karşıyaka yedek ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı.

Maçın favorisi Kayserispor olarak gözüküyordu. Ancak yedek ağırlıklı kadroyla maça çıkan Kaf Kaf, rakibini 3- 2 mağlup ederek kupada gruplara kalmayı başardı.

Maçın tamamına baktığımızda Karşıyaka zoru başardı. Yeşil- kırmızılılar Süper Lig’in güçlü ekibi olan Kayserispor’u oynatmadılar. Orta sahada oyunu istedikleri gibi kullandılar. Kayserispor’a pozisyon vermediler. Sadece topu ileride kullanmayı beceremediler.

Kemal Kılıç, ikinci yarının ortalarına doğru Tiago’yu oyuna alarak bu sorunu çözdü. Nitekim usta futbolcu kendisini gösterdi ve takımını 1- 0 öne geçirdi.

Fakat tecrübesizlik kendisini gösterdi ve Tiago’ nun gereksiz yere ayağında fazla dolaştırdığı topu kaybetmesi, ardından ters bir vuruşla topun Kayserispor’lu oyuncuların ayağına gelmesi ve de Karşıyaka kalecisi Onur’ un büyük bir hatayla elindeki topu kaçırması uzatma dakikalarında Kayserispor’a beraberlik golünü getirdi. Böylece Karşıyaka turu atladım derken bir anda maç uzatmalara kaldı.

Elbette bu durum Karşıyakalı oyuncularda bir moral bozukluğu yarattı. Nitekim yeşil- kırmızılıların yine yaptığı basit bir hata Kayserispor’a 2- 1 üstünlüğü getirdi.

Herkesi bir efkar kaplamıştı. Nasıl kaplamasın ki? Kaf Kaf elindeki turu saniyelerle kaptırmıştı. Bu moral bozukluğu acaba lige de yansır mı diye düşünürken? Mustafa Sevgi’nin ceza sahası dışındaki serbest vuruştan attığı mükemmel gol ile bir anda yeniden umutlar yeşerdi.

Barış Memiş, Kaf Kaf’ ın üçüncü golünü atarak yeşil- kırmızılıların tur kapısını ardına kadar açtı.

Karşıyaka’nın bu akşamki zaferi kesinlikle çok büyük bir zaferdir. Bu zaferin getireceği ekonomik kazanç ise kulübe ilaç gibi gelecektir.

Kemal Kılıç’ın oyuna sonradan aldığı üç oyuncunun da gol atması ayrı bir olaydır. Kemal Kılıç, oyuna doğru müdahalelerde bulunmuştur.

Maçın hakemi bu akşam tamamen Kayserispor’u korudu. İkinci yarı herhalde Karşıyaka lehine bir tek faul düdüğü çalmadı.

Bu maçta üstün bir mücadele örneği veren Karşıyakalı futbolcuları kutluyorum. Karşıyaka teknik heyetini, kötü hava şartlarına rağmen takımlarını yalnız bırakmayan taraftarı da kutluyorum.

Umarım Karşıyaka gruplarda da başarılı olur. Ayrıca bu akşamki mücadeleyi Bank Asya 1. Lig’e de yansıtıp Süper Lig’e çıkar. Karşıyaka’ya bu yolda başarılar dilerim.

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..