Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '16

 
Kategori
Futbol
 

Kupanın kulpu

Fenerbahçe Konya'da kaybettiği lig maçından sonra şampiyonluk yolunda geride kalınca elinde kalan tek hedef diyebileceğimiz kupa için yine Aykut Kocaman'ın Konyasını geçmek zorundaydı. Pereira ligdeki 11'den 6 değişik isimle maça başlarken Kocaman ideal 11 ile sahadaydı. Pereira kupanın bundan önceki maçlarında bile bu kadar rotasyona gitmemişken final öncesinde hem de Konya gibi bir takıma karşı özellikle defans hattında 4 değişik isimle maça başlayarak büyük kumar oynadı. Özellikle Ba ve Kadlec tam bir soru işaretiydi kafalarda. Ba maçın hemen başında ceza sahası içinde rakibine yaptığı hareketle penaltıya sebep verebilirdi ama Tolga Özkalfa bu pozisyona uzak olunca süzemedi. Kupa maçlarında ilave yardımcı hakemler neden olmaz bunu bir TFF yetkilisi açıklarsa çok iyi olacak. O pozisyonda ilave yardımcı hakem olsa görmemesi için kör olması geekirdi. Hareket penaltı ama kırmızı kart değil. Çünkü Ba dirseğini vurmak için değil rakibi engellemek için kaldırıyor. 

Maça Ozan Tufan'ın top kayıpları ve Konya'nın bulduğu pozisyonlarla başladık. Ozan maalesef Fenerbahçe'nin yeni Tarık Daşgün'ü olma yolunda hızla ilerliyor. Ozan anlamsız şekilde geriye gidiyor. Şut atılacak yerde pas veriyor, pas verilecek yerde şut atıyor, sürekli yanlış pas tercihleri ile hem tribünlerdeki hem de ekran başındakileri delirtiyor. Volkan Şen'in auta çıkan topu alıp kaleci oyunu başlatacakken sahanın içinde diğer topu sürerek sadece Konya tribünlerini değil Gökhan Gönül'ü bile delirtti. Volkan Şen'i de anlamak mümkün değil. Takımın en önemli hücum oyuncusu olmasına rağmen böyle saçma sapan hareketlele Fenerbahçe taraftarının gözünde değer kaybediyor. Alper'in nefis ortasında topu alıp düzeltip yaptığı vuruşla takımını öne geçirirek sadece futbolu düşününce ne kadar yetenekli olduğunu umarım kendi de anlamıştır. Devre biterken gelen Nani'nin serbest vuruşunda kaleci Kaya'nın büyük hatası Konya'nın bütün ümitlerini bitirdi diyebiliriz. Nani özellikle son 2 maçta bencilliği bırakıp takım için oynamaya başlayınca ne kadar faydalı olduğunu anlamıştır herhalde. 

2-0'dan sonra Konya ikinci yarının  başında 2 pozisyon buldu ama bunları değerlendiremeyince Pereira Josef'i oyuna alarak skoru garantiye almak istedi. Bunda da oldukça başarılı oldu. Konya defansını da ileriye çıkarınca Fernandao 2 önemli pozisyon yakaladı. Birincisinde kaleciyi önde görünce aşırtma bir vuruş yaptı ama çok az farkla auta çıktı. Burda kendine güveni olsa topu biraz daha sürüp kaleciye kırmızı kart bile çıkartabilirdi. İkinci pozisyonda ise son adam tarafından düşürülmesine rağmen hakem sarı kartla pozisyonu geçiştirdi. RVP oyuna girdikten sonra baskıyı arttıran Fenerbahçe RVP'nin klasına yakışır bir vuruşla finalin adını büyük ölçüde belirledi. Artık kupanın bir kulpundan tutan Fenerbahçe ligde Beşiktaş'ın olası puan kayıplarını bekleyecek. 

 
Toplam blog
: 227
: 240
Kayıt tarihi
: 01.02.09
 
 

1972 Antalya doğumluyum. Elektronik Teknikeri olarak bir tekstil fabrikasında çalışıyorum. Evli v..