Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '20

 
Kategori
İnançlar
 

Kur’anı Kerim’de Mesaj Var-34

Yaşarken mutlu olabilmek güzel bir şeydir. Mutlu olmak için bazı şeyleri yapmalıyız. Mutluluk ve huzur kendiliğinden gelmez. Mutluluğa çalışarak ve güzel işler yaparak ulaşırız.
 
İnsanı huzurlu ve mutlu eden bir çok davranış vardır. Bunları yapan bir kimsenin içi huzurlu  olur. İçi huzur ve mutlulukla dolu olan bir kimse yaşadığı hayattan zevk alır.
 
Özellikle iyilik yapmak çok güzel bir davranıştır. Dinimizde iyilik  ve yardım yapmak tavsiye edilmiş ve bunun sevabının kat kat olacağı bildirilmiştir.
 
İnsan önce kendisini düşünür ve kendisi için mücadele eder. Kendimiz için yaptıklarımız yaşama tutunmak içindir. Bunları  mecbur olduğumuz için yaparız. Dolayısıyla bunlar bizi pek memnun etmez. 
 
Allah rızası için yaptığımız iş ve davranışlar insan oldukça huzurlu eder. İnsan yaptığı iyilikler ölçüsünde huzurunu artırır.
 
İyilik çok çeşitlidir. İyilik tüm varlıklara karşı yapılabilir. Yapılabilecek iyiliklere  örnek olarak şunları gösterebiliriz. 
 
Çocuklarımıza iyi davranmak, onların beslenmelerine önem vermek, çocuklarımızı eğitmek ve onlara güzel terbiye vermek, ailemizle iyi geçinmek, ailemizin rızkını elde etmek için çalışmak, okuyup elde ettiğimiz bilgi ve becerileri başkalarıyla paylaşmak, vatana ve millete hizmet etmek, akraba ve komşularımızla ilgilenmek, ihtiyaç sahiplerine yardım etmek,yetimlerle ilgilenmek,selam vermek, hal ve hatır sormak, yalnız kişilerle ilgilenmek, engelli kişilerle arkadaş olmak, anne ve babaya hürmet etmek ve onlara bakmak, borçlu ve dertli kişilere yardım etmek, çevreyi korumak, çevreyi temiz tutmak, hayvanlara iyi davranmak, hayvanlara su ve yiyecek vermek, meyve ağacı dikmek, yol, su, köprü, değirmen,hastane,okul ve cami yaptırmak…
 
Evet, yukarıda saydığımız iyiliklere daha bir çok örnek ekleyebiliriz. 
Bu iyilikler  menfaat gözetmeksizin yapılırsa, Allah bunlar karşılığında bize  sevap ve ödül verecektir. 
 
Allah’ın ödüllerini alabilmek  için daha çok iyilik yapmalıyız. 
Allah yapılan kötülükler karşısında bir ceza veriyor. Yani kötülüğün sadece karşılığını ceza olarak veriyor. 
 
Ama yapılan iyiliklerin ise karşılığının üstünde ve hatta katları ölçüsünde sevap veriyor.
 
Yaptığımız iyilikler hem bu dünyada bize huzur ve mutluluk sağlayacak ve hem de asıl olan ahrette cennete girme ve cennet nimetleriyle şereflenme olarak karşımıza fazlasıyla çıkacaktır. 
 
Yüce Allah’ın bu konuda Kur’an-ı Kerim’deki mesajı şöyledir: 
 
“Kim bir iyilik yaparsa, ona on katı vardır. Kim de bir kötülük yaparsa, o da sadece o kötülüğün misliyle cezalandırılır...”  (En'am Suresi 160. Ayet)
 
Yaptığı iyilikler  karşılığında Allah’ın kendilerini   ödüllendirdiği kimselere selam olsun….
 
               Efkan VURAL
 
 
Toplam blog
: 367
: 683
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

1965 Trabzon Of doğumluyum. İlahiyat Fakültesi mezunuyun.Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeniyi..