Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '13

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kurban Bayramı için muhteşem bir tatil önerisi -1-

Kurban Bayramı için muhteşem bir tatil önerisi -1-
 

Kavala


Koca bir yıl çalıştınız, belki yaz tatili yapamadınız, belki de yaptınız ama hala tatile doyamadınız... Jabiroo Kuşu olarak siz seyahatseverler için harika bir Kurban Bayramı tatili önerim var: Kavala!

Yunanistan'ı hiç gezdiniz mi bilmiyorum ama, ölmeden önce gidip görülmesi gereken yerler listesinde mutlaka yerini almalı bence. Denizi, havası, insanları, eğlenceli geceleri ve yemekleriyle bambaşka bir kültüre ev sahipliği yapıyor burası.

Kavala, Yunanistan'ın Selanik'le birlikte adından en çok söz ettiren sahil şehirlerinden biri. Kavala'ya gitmek için bineceğiniz uçak sizi, şehrin tam 20 kilometre dışındaki Büyük İskender Havaalanı'nda bırakıyor. Ama merak etmeyin, servisleri ya da otobüsleri kullandığınız takdirde şehir merkezine ulaşımınız çok kolay. Eğer araba yolculuğu sevenlerdenseniz; İstanbul - Kavala arasının 5 saat sürdüğünü söyleyeyim. İstanbul içinde bile 2 saatimizi trafikte harcayabildiğimize göre, bu 5 saat Kavala için az bile.

Gelelim yemeklere. Tahmin edeceğiniz üzere buradaki evlerde ve restoranlarda pişen yemekler genelde deniz ürünlerinden oluşuyor. Ama böylesine hafif beslenmek biz Türklere özgü değil sanki. Şöyle bir yöresel lezzetlerimizi düşününce, Yunanistan'da yaşamayı hayal etmesi bile resmen işkence! Şaka bir yana, insanlık olarak fast food yemeyi bıraksak, doğal lezzetlere yönelsek, kendimizi daha iyi hissedeceğimize eminim... Kavala'ya giderseniz, denizden henüz çıkmış taptaze balıkları yemeden dönmeyin. Artık neden bilmiyorum, orada yediğim balıkların tadı bile o kadar güzeldi ki... Size önerebileceğim birkaç tat şunlar: Uskumru, Gouna, ringa balığı, saganaki, midye ve üzüm yaprağına sarılı hamsi.

Peki Kavala'ya gittiğinizde nereleri gezeceksiniz? Bizim Taksim Meydanı'mız gibi, Kavala'nın da ünlü bir buluşma noktası var. Burası Eleftherias Meydanı'ndaki Megalou Alexandrou Pedestrian Caddesi. Şık butikler, kafe ve barlara burada sıkça rastlayacaksınız. Ayrıca Eleftherias Meydanı'nın yakınlarında bulunan ve eski bir camii olan Agios Nikolaos Kilisesi’ni ziyaret etmenizi öneririm.

Çok mu sıkıldınız? O zaman sizi etkinliklere dahil edelim! Burada Nestos nehrine giderek rafting ve kano turu yapabilir, adrenalin seviyenizi doruklara çıkarabilirsiniz. Ayrıca bu bölgede rehber eşliğinde gezmeniz de mümkün.

Bu arada Kavala'nın kurabiyesi çok meşhur. Sakız kahvesi, uzo, bizim Türk kahvemizden hiçbir farkı olmayan Yunan kahvesi de dönerken yanınızda götürebileceğiniz hediyeliklerden.

İstanbul'a çok yakın olması, Kavala'ya gitmek için en önemli sebeplerden biri bence. Yılın en uzun resmi tatillerinden birinde biraz olsun İstanbul'dan uzaklaşmak hepimize iyi gelecektir... Şimdiden iyi tatiller :)

Yunanistan’ın Saklı Güzelliği: Kavala
 

 
Toplam blog
: 67
: 2743
Kayıt tarihi
: 15.04.13
 
 

Jabiroo ismi bir tür Güney Amerika leyleğinden esinlenerek bulunmuştur. Jabiroo özel seyahat haya..