Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Aralık '07

 
Kategori
İnançlar
 

Kurban bayramınız mubarek olsun

Kurban bayramınız mubarek olsun
 

Evet Saygı değer Milliyet Blog okur ve yazarları. Hıristiyan arkadaşlar ; Noel'iniz kutlu olsun . Diğer dinlere mensup arkadaşlar , sizlerinde bilmediğimiz önemli günleriniz varsa onlarda kutlu olsun. Hepinize , ama hepinize mutlu ve huzurlu ömürler.

Ve Müslüman arkadaşlar , sizlerinde Kurban Bayramı yaklaştı . Şimdiden hepinizin Kurban Bayramı mubarek olsun.

Eminim hepiniz benden daha bilgilisinizdir. Ancak gözden kaçan bazı ayrıntıları tekrardan dile getirmek istiyorum izin verirseniz. :

Lütfen herkes , Kurban Bayramının havasına uygun hareket ile hayvanlara eziyet etmeden kurbanlarını kesmeye özen göstersin. Çünki bilirsiniz ki , Kurban edilecek hayvana saygı esastır. Onu hırpalamadan , korkutmadan , dövmeden ve en hızlı şekli ile kurban etmek güzel ve doğru olanıdır. Çünki ekranlara ve doğal olarak tüm Dünya'ya ibadetlerimiz ve biz ile ilgili ipucları yaptığımız kesimler ve ortada bıraktığımız atıklar ile olumsuz olarak yansımaktadır.

Kesim sırasındaki ve sonrasındaki olumsuz görüntülere yol açacak artıkların , mümkün olduğunca ortada bırakılmadan temizlenmesi ve kesim bölgesinin tertemiz bırakılması , dikkat edilmesi gereken noktaların başında gelmektedir. Tabii ki , doğru olan Belediyelerin belirlediği Kurban kesim alanlarında kesimlerin yapılması . Çünki temizlik ve düzen adına bizlere yakışan tablolar ortaya çıkmaktadır. Ancak başka yerlerde de kesim yapıyorsak ; iş başa düşmeli ve o ortamı tertemiz yıkamadan uzaklaşmamalıyız.

Ayrıca Kurban etinin paylaşımı konusunda da , dinimizin Toplumsal bir ibadet olarak bizlere sunduğu güzelliklerden olan yardımlaşmanın , en güzel şekliyle kendisini göstermesine hassasiyet ile dikkat edelim . Etlerin paylaşımında ihtiyacı olanlara verilecek 1/3 payı dağıtırken ; muhtaç olanları ve Kurban kesemeyenleri utandıracak , mahcup edecek şekilde değil , kestiğimiz Kurbandaki kendi haklarını onlara verdiğimizi ifade ederek ve onları onure ederek dağıtımı yapmalıyız..

"Aynası iştir kişinin , lafa bakılamaz." Atasözünde olduğu üzere siz ne kadar temiz , düzenli , vicdanlı , insaflı , hassas ve benzeri özelliklere sahip olduğunuzu söylerseniz söyleyin , insanlar ; özelliklede sizleri tanımayan , sizleri hep "Terör" ile özdeşleştirmeye çalışanların anlattığı şekilde bilen kişiler , gördükleri ile sizleri değerlendireceklerdir. O yüzden azami ölçüde bizlere yaraşır davranmaya çalışalım.

Saygı ve Sevgi ile kalın.

 
Toplam blog
: 54
: 742
Kayıt tarihi
: 03.10.07
 
 

Ev hanımıyım. Gıda mühendisiyim. Ancak şu anda çalışmıyorum. Evim işim olmuş durumda. Amatör olarak ..