Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ekim '16

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Küresel Ekonomi, gelecekte Bize neler getiriyor ?

Sosyo-ekonomik ve jeopolitik sorunları ve eğilimleri düşünmek

Uluslararası 3. Kooperatifler Zirvesi 11 Ekim 2016’da Kanada’da başlıyor. Zirve, katılanları “küresel düzeyde sosyoekonomik ve jeopolitik konularda bilgilendirmeyi ve kooperatiflerin gelecek hakkında tahminlerde bulunmasına fırsat yaratacak bilgileri paylaşmayı hedefliyor.  Zirvenin basın açıklamasında aşağıdaki açıklamalar yapılmıştır [1]:

Zirve küresel sosyo-ekonomik ve jeopolitik sorunları ve eğilimleri yansıtmak için bir fırsattır. Gündemine  aldığı  bazı yuvarlak masa ve konferanslar şöylece özetlenebilir   :

Küresel ekonomi gelecekte bize neler getiriyor ? 

Fildişi Sahili Hükümeti, Sanat ve KOBİ’leri Teşvik, Ulusal İşletmecilik Bakanı Azoumana  Moutaye’nin;  Birleşmiş Milletler gıda ve tarım örgütü, Kuzey Amerika irtibat bürosu kıdemli ataşesi (ABD) Barbara  Ekwall’in; Columbia Üniversitesi profesörü, yazar ve Nobel ödüllü, ekonomist (ABD)  Joseph  Stiglitz’in;  Kanada Hükümeti, Aile, Çocuklar ve Sosyal Kalkınma Bakanı Jean-Yves Duclos’ın;  ve  FSG, kurucusu ve genel müdürü (ABD)  Mark Kramer’in  katılımı ile.

Eşitsizlikler- küresel ekonomik ve jeopolitik durum

Columbia Üniversitesi profesörü, yazar ve Nobel ödüllü, ekonomist Joseph  Stiglitz’inkonferansı (ABD);

Paylaşılan değer- ayni zamanda toplumsal gelişmeye ve ekonomik başarıya katkıda bulunmak

FSG, kurucusu ve genel müdürü Mark Kramer’in konferansı (ABD) .

Yeni bir ekonomik modele doğru

Ekonomist,  fütirist, siyasi danışmanlık, ekonomik eğilimler vakfı başkanı Jeremy Rifkin’nin (ABD)  katılımı ile Agropur[2]un konferanslı  öğle yemeği.

Reel ekonomi üzerindeki hareket etme yeteneği

“Confcooperative” ulusal Kadın komisyonu(İtalya) Anna Manca’nın ; “JA-Zencu”- Tarımsal kooperatifler merkez birliği (Japonya) başkanı  Choe Okuno’nun;  “CréditAgricole” ulusal  federasyonu (Fransa) birinci başkan yardımcısı Jack Bouin’nin ; Yardımlaşma Birlikleri ve Kooperatifler İş Konseyi (Avustralya)   genel müdiresi  Melina Morrison’in ; InVivo (Fransa) başkanı Philippe Mangin’in;CoBank (ABD) genel müdürü Robert  Engel’in katılımlarıyla.

Ekonomide kadınların büyüyen liderliği

Fas Krallığı-  Sanat ve Sosyal ve Dayanışma Ekonomisi Bakanlığı, Bakan Fatima Marouan’ın; ANGKASA- Kooperatif hareket ulusal federasyonu  (Malezya)  , yönetim kurulu üyesi Fatimah Mohamed Arshad’in; Ulusal Kooperatif İş Birliği/CLUSA International (ABD) genel müdiresi-başkanı  Judy Ziewacz’nin; Kanada Devleti, Fransızca konuşan topluluklar  (Francophonie) ve Uluslararası Kalkınma Bakanı Sayın Marie-ClaudeBibeau’nun katılımlarıyla.

Küresel ekonomik ve politik sistemin yeniden yapılandırılmasından yana

Berkeley- Kaliforniya Üniversitesi kamu politikası profesörü ve  eski Devlet Çalışma sekreteri (ABD) Robert  Reich’in katılımı ile Agropur’unkonferanslı öğle yemeği.

Kooperatiflerimizin küresel ekonomiye ayak uydurabileceği günleri yakalayabilmek dileği ile…

Kooperatifçi  selamlarımla…

Dr. Ayhan ÇIKIN



[2]Agropour : Her gün büyüyen Agropur kooperatifi,  kendi emeğinin meyvesini iyileştirmek için, sahipliğini paylaştığı bu işletmeyi güvenen  3 367 süt üreticisinin  ihtiyacını cevaplamaktadır. Yılda  5,7 milyon litreden fazla sütü, Kuzey Amerika’daki 39 fabrikasında işlemektedir. İş hacmi 5,9 milyar doları aşmıştır. (Bkz : http://www.agropur.com/fr/profil/)

 

 
Toplam blog
: 174
: 482
Kayıt tarihi
: 29.01.07
 
 

Şair ve bilim insanı (Tarım Ekonomisi). 1 Ocak 1946, Muğla doğumlu. 1968'de asistan olarak girdiğ..