Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '17

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

Kurşun Asker Çocuk Tiyatro Oyunu Hayata Yeni Bakış Açısı

Kurşun Asker Çocuk Tiyatro Oyunu Hayata Yeni Bakış Açısı
 

kartalsanatkursunasker


Kasım ayında Kartal Sanat Tiyatrosu'na bir ziyaretimizde harika bir çocuk oyununu gördük ve 1 hafta önceden biletimizi aldık. Oyun günü geldiğinde o kadar beğendik ki sizlerle de paylaşmak istedik. Çünkü bu hafta sonunda da oyun tekrar gösterimde haberiniz olsun. Kızımız Beril oyundan hiç sıkılmadı. Çünkü oyunun her anında Kurşun Asker ve Pinoke'nin komik halleriyle bir güldürü bir hareket vardı. Oyunun konusundan biraz bahsetmek gerekirse; Hitmus Krallığı'nın kralı Pinoke, dünyanın en büyük silahını bulup krallığına kendi adını da yazdırabilecek önemli birşey yapmış olacağını ve böylece dedelerinden kalan unutulmuş krallığını duyurabileceğini düşünür. Ona bu konuda yardımı hep savaşlar kazanıp başkomutan olma hayali olan tek askeri Kurşun Asker sağlayacaktır. Onlar çalışmalarına devam ederken  çemberini kaybeden Sevgi ve uçurtmasını kaybeden Barış ortaya çıkar. Meğer kaybolan çember ve uçurtma, sevgiye ve barışa ihtiyaç olan ülkelere gidermiş. İşte bundan sonra hikaye başlar. Sevgi ve Barış, bu değerleri Kurşun Asker'e de anlatıp onun da yardımıyla Pinoke'nin savaşın ne kadar kötü olduğunu anlamasına yardımcı olmak için Pinoke'ye bazı oyunlar yaparlar.

Sevgi ve Barış
Başlarda "SAVAŞ" ve "SİLAH" kelimeleri bir çocuk oyunu için ürkütücü gelse de "SEVGİ" ve "BARIŞ" karakterleri oyuna katılınca oyunun temasını ortaya koymuş oldu. Oyun içeriğindeki çocuklara sosyal mesajlar vermesi beni çok duygulandırdı. Beril'in heyecanla izlediği oyunda çocukları da oyuna katılım sağlamaları dikkat çekiciydi. Harika bir kurgu vardı. Sahne, dekorlar, ışıklar da oyunun heyecanını hiç düşürmedi. Anne, Baba olarak çok duygulandık.  

Oyun çıkışında oyuncuların mutluluğu ve bu işi ne kadar severek yaptığı gözlerinden okunuyordu. Tüm izleyicilerle yakından ilgilenip fotoğraf çektiren oyuncular bir harikaydı. Birçok ünlü gösteri merkezlerinde, özel tiyatrolarda çocuk oyunları izledik ama hiç görmediğimiz bir ilgi alaka gördük.

Sanat Merkezi de diyebileceğimiz Kartal Sanat'ın kapısından içeri girince başka bir yerde olduğunuzu anlıyorsunuz. Dekorasyonu çok beğendim. Tabi her sanat merkezine olduğu gibi Kartal Sanat Tiyatrosu'na da destek vermek gerek. En azından kafesinde bir çay, kahve içebilir. Kahvenizi yudumlarken hayran kaldığım satranç masalarında sevdiklerinizle satranç oynayabilirsiniz. Ben de fırsat buldukça kızımla muhakkak gideceğim. Çünkü bu insanlar oldukça emek veriyorlar buna şahit oldum.  

Birsen Akyol
www.birsenle.com
instagram.com/birsenlee
facebook.com/birsenile
twitter.com/birsenile
google.com/+BirsenÇendeoğluAkyol

 

 
Toplam blog
: 3
: 284
Kayıt tarihi
: 12.06.17
 
 

Bilgisayar Programlama mezunuyken bilgisayarlarla dolu dünyamdan çıkıp hayatımın aşkıyla evlendim..