Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '17

 
Kategori
Bebek - Çocuk
 

YAZ GELDİ! BEBEĞİNİZ VE ÇOCUĞUNUZLA SEYAHAT İPUÇLARI

Merhabalar,
 
Yazın gelmesiyle tatil planları da yapılmaya başlandı. Belki bir çoğumuz erken rezervasyon olanaklarından faydalanarak yaz tatil planlarını çoktan hazırladı. Peki bebeğiniz ve çocuğunuzla tatil çıkarken aklınızda bulunması gerekenler neler?
 
Belki yeni anneler yazımı okuyacak. Çünkü ben de kızım Berilcimcime ile ilk tatilimize çıkarken endişelenmiştim. Ben de her yerde bebek ve seyahat konulu yazıları incelemiştim. 
 
İşte size bazı ipuçları;
 
Öncelikle ister bebek ister çocuk hiç farketmez bir oto koltuğu temin edilmeli. Bu koltuk için yaşa uygun bir boyun yastığı uzun yolculuk için biçilmiş kaftan. 
 
Güneşlik önemli stor olanlarından ya da perde olanlarından bulundurmalı. seyahat lazımlığı büyük kolaylık olur. Çocuğunuzun yolda rastladığınız tuvaletleri kullanmasını istemeyebilirsiniz. Ama yoksa da tuvalet örtüleri işinizi büyük ölçüde görür. Alt değiştirme pedi de çok önemli. Çocuğunuz büyük de olsa tuvalet kaçırma, kusma gibi olaylarda bu ped iş görüyor. Temizlediğiniz yere örtüp çocuğu oturtabilirsiniz. 
 
Kavanoz mamaları yolculuk sırasında bebekler için büyük kolaylık.
Bebeğiniz veya çocuğunuzun sıkılmaması için oyuncaklar, atıştırmalıklar önemli.
Eğer uçak yolculuğu yapacaksanız bebeğiniz kalkış ve iniş sırasında emzirmek ya da su içirmek kulak tıkanmasına önlem olacak ve bebeğin huzursuzlanmasını da engellemiş olacak. Çocuklar için ise sakız ya da birşeyler atıştırmak bu işi görecek.
Yolculuk sırasında size kolaylık sağlayacak en önemli ihtiyaçlardan biri de hafif ve katlanır bir bebek arabası. Bebek arabası dediğime bakmayın çocuklar için de geçerli tatilde yorulduklarında, özellikle uykuları geldiğinde çok faydasını görecekseniz. Beril 5 yaşında ama uykusu gelince bayağı huysuzlanır. Hala baston puset diye de anılan portatif arabalar işimizi görür. Bebekler için değil de çocuklar için öyle çok pahalı birşey almanıza gerek de yok. Örneğin biz çocukluk zamanı gelince
Baston Puseti  aldık. Sırt kısmı 2 kademeli tam yatar pozisyon da alabiliyordu. Ve hiçbirşey olmadı hala kullanıyoruz. Biz o zamanlar Bir bebek mağazasından 134 liraya almıştık. Bu tarz bir araba işinizi görür. 
 
Yeri gelmişken hem sineklerden korumak amaçlı bir de tülbent bulundurmanız araba üzerine örtmeniz iyi olacaktır. 
 
Ayrıca seyahat sırasında ıslak mendil, tek kullanımlık önlükler, gece lambası, sinek kovan elektrikli adaptörler ve sineklerin çocuğunuza gelmesini engelleyecek roll-on ya da spreyler yanınızda bulundurmanız tavsiye olunur. (Tecrübeyle sabittir.) Bebek bezi ve yüzme bezi konusuna gelince eğer gittiğiniz yerde market olanağı varsa oradan alın derim.
Bebeğiniz ya da çocuğunuzun mayoları, havluları, yedek kıyafetlerini önceden bavulunuza hazırlamanız son anda panik olmanızı engeller.
Deniz oyuncaklarını da unutmayın!
 
Bebeğiniz için güneşten korumalı bir deniz simidi, çocuğunuz için kum kovaları, kolluklar, yüzme yelekleri, çocuk ya da bebek farketmez yüzme bezi, havlu, bornoz, havlu pançolar. Ayrıca güneşten koruyucu şapka, çocuklar oyun oynarken güneşin yaktığının farkına bile varmıyorlar bu yüzden UV korumalı bir üst oynarken gerekli, çocuklara ve bebeklere özel koruyucu kremler.
 
Medikal olarak(tabi ki doktorunuza danışarak!) ekleyeceklerim de şunlar;
 
İshal olma durumuna karşı önlem amaçlı bir ilaç,
Bulantı ve kusma için yatıştırıcı ,
Ateş durumunda hemen müdahale için ateş ölçer ve düşürücü,
Ağızda oluşabilecek aft için ilaç, (Bizim 1 haftalık tatilimiz bu aft yüzünden çok zor geçmişti. O yüzden hep yanıma alırım.)
Kaşıntı, alerji, böcek sokmasına müdahale için yatıştırıcı,
Pişik kremini da unutmayın!
Deneyimlerimden yola çıkarak yazdığım yazım size fayda sağlar umarım.
 
Sevgiler...
 
Birsen Akyol
 
Anne, Blogger, Bilg. Prog. , Çalışma Ekonomisti
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 3
: 284
Kayıt tarihi
: 12.06.17
 
 

Bilgisayar Programlama mezunuyken bilgisayarlarla dolu dünyamdan çıkıp hayatımın aşkıyla evlendim..