Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Temmuz '14

 
Kategori
Siyaset
 

Kürt Etnikçiliği İslâmcılık ve Egemenliğin Silâhlı Güçlere Devri

Kürt Etnikçiliği İslâmcılık ve Egemenliğin Silâhlı Güçlere Devri
 

Diktatörlüklere özgü bütün yayın yasaklarına rağmen şehit haberleri engellenemiyor.

Zaten artık mesele,  şehit verilip verilmemesi değil, sorunun, AKP iktidarını  devam ettirebilmek için seçimden seçime halının altına süpürülüp süpürülemediği.

İki gencecik evlâdımız şehit oldu. Onların şehadetine Diyarbakır’da veya Hakkâri’de artık kimse üzülmüyor. İşte süreç denen icatta gelinen nokta budur.

“Süreç” illüzyonunda insanlar “kalıcı bir çatışmasızlık” illüzyonuyla kandırıldı, kandırılmaya da devam ediliyor. Oysa çatışmasızlık ancak çatışan taraflardan birinin kesin  biçimde çatışamaz hale gelmesiyle sağlanabilir.

Süreç illüzyonunda Türk Ulusu’ndan gizlenen şey, Kürt etnik ırkçılığının egemenlik iddialarıydı.

Bilgisiz ve çıkarcı kalabalıklar için “egemenlik” açıkça anlamsızdır. AKP iktidarı bu kalabalıkları harekete geçirerek ulusun kaderine hükmediyor.

Kürt etnik ırkçılığının egemenlik iddiaları, egemenliğin değerinden habersiz kalabalıklar için Türk egemenliği kadar anlamsız kalıyor. Dolayısıyla çarşıda pazarda  dolaşırken  sıradan insanların “Verelim kurtulalım…” veya “ Ama onların da hakkı…” gibi sözler işitmeniz  sürpriz değil.

Bilgisiz kalabalıklar egemenliğin ancak ve yalnız  kanla elde edilip kanla devredildiğini bilmediğinden, kullandıkları egemenliğin de herhangi bir silâhlı  güce devredivermekte beis görmüyor.

Bunun bir başka tezahürü, polis eliyle ülkede yaratılan korku ve şüphe ortamı ki Hitler’in ve Stalin’in deiktidar için kullandıkları metot bunun aynısıydı. İşte bilgisiz kalabalıklar oy vererek egemen olduklarını sanırken  diğer yandan düşmanları hızlı ve korkulu bir biçimde  yok edecek bir polis devletine ellerindeki egemenliği devretmekten memnuniyet duyuyor.

Kitlelerin egemenlik bilgisizliği bu yüzden, içte etnikçi Kürt siyaseti  ve siyasal İslâmcılık birbirlerini kollayan iki silâhlı egemenlik odağı olarak “süreç” denen yeni mütareke dönemini düzenliyor. İşte cumhuriyeti yeni bir İslâmcı  Arap diktatörlüğüne dönüştürme  işi böylece kotarılıyor.

 
Toplam blog
: 153
: 503
Kayıt tarihi
: 11.02.11
 
 

Eczacıyım, memlekete meraklıyım.....