Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '11

 
Kategori
Güncel
 

Kürtçe sen türkünü söyle

Kürtçe sen türkünü söyle
 

Geçmişe gidersek çok içinden çıkılmaz olabilir ama bu günü ele alırsak daha basit tartışabiliriz. Aslında gitgide bir konuşulamayan bir tabu haline gelen bir sorun oldu. Çünkü doğru bilgi alamayan vatandaş duygusal yaklaşarak olayı direk terör ile alakalandırıp terörize ediyor farkında olmadan. 

Geçmişte kürt yoktu dolayısıyla sorunuda yoktu. Kart kurt vardı oda bir kaç çapulcu idi ve ha bitti ha bitecekti. Peki şimdi ne durumda Şimdi kürt var ama dili yok dili var ama bizim istediğimiz kadar var istediğimiz yerde kullanılabilinir. Anlayan var mı varsa banada anlatsın diyecem. Dün gözüme bir haber çarptı milliyetten. Kürtçe sen türkünü söyle Bu yarışma ile türkiyede kürtçe müziğin var olduğunu ve yaşatılmaya çalışılmasını gerektiği gerçekliğide ortaya çıkıyormuş. 

Günaydııııınnnn diyesim geldi. Demek ki 85 yıllık tarihteki kürt başkaldırı veya isyanların hiç birinin amacını okumamış vede bilmiyordur bu arkadaş. Yada 35 yıllık PKK savaşından haberdar değildir. Kürtçe müzik ile az içli olanlar Hozan Serhad diye bir sanatçıyı tanırlar. Sazı ile kürt coğrafyasını savaştan ziyade sanatsal güzellik alanlarına çevirmeye çalışınca vuruldu ve öldü. Hewler diye bir türküsü vardı. Serhat çok iyi bir kürt müzisyeniydi. Serhat gibi çok iyi kürt müzisyenler var. Buna istinaden seslerde var. Mesela kürt coğrafyasında iyi tanınan ve emeklerinden söz edilecek insanlar var. Şıvan perwer. Diyar Aram tikran Rojda gibi sanatçılar. Peki bunlar neden kayıplar ve neden 3000 euroya konser bulamıyorlar. Çünkü devletin sanatçıları olmadıkları için vede sürekli reklamları yapılıp yüksek gelir elde edemedikleri için. Yaşı ilerlemiş ama kürt coğrafyasında çok sevilen bir sanatçı almanyada kömür ocağında çalışıyordu. İçim almadı ismini yazmaya peki bu sanatçılara saygısızlık olmadımı saygıdeğer devlet yöneticileri. Saygıdeğer TRT6 yeni bir kürtçemi yaratıyorsunuz siz yoksa yıllarca yaşanan acılara devlet eliyle savaşın psikolojik yönünden sorum iken hiç habersiz olduğunuzu mu savunmak istersiniz. Yada kürtçe siz yayın yapınca kürmanci ROJ tv yayın yapınca terörmanci mi oluyor. 

Ya da sizler sayın Cumhurbaşkanı ile roportaj yaparak kürtçe yayınlayınca kürtçe ama DTP liler savunma yapınca bilinmeyen dil mi oluyor. Bence süraatle bu politikalarınızdan vazgeçmelisiniz. Yoksa kürtleri rencide ettiğinizi siz dışında herkes görüyor. Son sözümde kazanana verilecek olan hediye ile ilgili. Tokiden bir ev. Geçen bir dostumun evine uğramıştım duvardan kolay ses geliyor diye az uğraşmıştı duvar delinmişti ve içinden beton torbaları çıkmıştı. Soruma cevap olarak tokinin evleri demişti. Eeee yarışma kürtçe olunca değeride 40.000 tl olur. Şayet samimi iseler o zaman versinler özel tvlere onlar yapsınlar. Ama devletin son projesi samimiyet olacaktır kürtlere. 

 
Toplam blog
: 11
: 758
Kayıt tarihi
: 08.08.09
 
 

İşletme lisans ve yüksek lisans eğitimimin ardından denetim ve bankacılık sektöründe çalışmaya başla..