Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '18

 
Kategori
Kozmetik
 

Kuru Maya ve Süt Maskesi

Kuru Maya ve Süt Maskesi
 

Bugünlerde kuru maya maskesi pek revaçta. Kuru maya ile hazırlanan bu maskeler pek çok cilt tipi için farklılık gösterebiliyor. Ben sizler için kuru ciltlere uygun olduğu söylenen kuru maya ve süt maskesi tarifi vereceğim. 
 
Kuru maya ve süt maskesinin faydaları
Mayada pek çok sayısa vitamin ve mineral bulunur. B6 vitamini, B2 vitamini, B3vitamini, B1 vitamini, folik asit ve potasyum mayada bulunan faydalı içeriklerdir. Potasyum cildin kurumasını önler. Cildin kuruması ve pullanması potasyum eksikliğinin ilk belirtilerindendir. Potasyum cildi nemlendiren bir mineral olduğundan kuru mayada bulunan potasyum sayesinde kuru maya ve süt maskesi cildi yumuşatır, nemlendirir. 
 
Kuru maya ve süt maskesi nasıl yapılır?
Kuru ciltlere iyi gelen kuru maya ve süt maskesi evde kolaylıkla hazırlanabilen doğal bir maske tarifi. Cildiniz özellikle çok kuru olduğunda, mevsim geçişlerinde ve soğuk havalarda bu maskeyi tercih edebilirsiniz. 
 
Yarım kaşık maya
1 kaşık süt
1 tatlı kaşığı bal ile pürüzsüz kıvamda bir karışım hazırlayın. Ardından kuru maya ve süt maskesini cildinize masaj yaparak uygulayın.
 
Boyun, dekolte bölgesi ve yüze ince bir tabaka halinde sürün, parmak uçlarınızla masaj yapın. 20 dakika bekleyin ve daha sonra cildinizi bol su ile durulayın.
 
 
Toplam blog
: 96
: 242
Kayıt tarihi
: 17.03.16
 
 

Gizem Aydoğan ile İyilik Güzellik ..