Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '14

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Kurucaşile’nin plajları

Kurucaşile’nin plajları
 

Çambu(Karaman)


Karaman Plajı

Bartın Kurucaşile karayolu güzergahında bulunan Karaman Köyünün sahilindedir. Kurucaşile İlçe merkezine 17 km, Bartın il merkezine 45 km uzaklıkta bulunan Karaman Plajı genellikle Karaman, Meydan ve Kanatlı köylerimizin halkı ve bu köylerimize ziyarete gelen vatandaşlarımızın kullandıkları bir plajdır. 200 m kumsalı bulunmaktadır. Koy olma özelliği ve derin olmayan denizi ile gelecek olan turistler için ideal bir yerdir.

Çambu Yalısı Plajı

Karaman köyünden hareket edildikten sonra karayolu ile Tekkeönü’ne gelirken görülen Hisar Kale’sinin batı bölümünde bulunan 200 m uzunluğundaki plaj; gerek Tekkeönü halkı gerekse Kurucaşile halkı tarafından kullanılmaktadır. Ulaşımı deniz yoluyla kayıklarla yapılmaktadır.Karayolu ile Tekkeönü-Karaman yolundan aşağıya doğru yürüyerek gidilebilir.

Ova Tekkeönü Plajı

Ova Tekkeönü köyü sınırları içersinde bulunan plaj yöre halkı tarafından yaz mevsimi döneminde gerek yurt içinden gerekse yurt dışında bulunan vatandaşlarımız tarafından rağbet görmektedir. Plaj yaklaşık 300 m’dir. Kumsaldır.

Kumpos altı Plajı

Bugün Alapınar(Kumpos) köyü sahilinde bulunan yaklaşık 1 km uzunluğunda  genellikle köy halkı tarafından kullanılan temiz bir plajdır.

Yardibi Plajı

Bartın Kurucaşile karayolu üzerinde bulunan ve Şeyhler köyü hudutlarında bulunan bu plaj, yöre halkı tarafından kullanılmaktadır. Denizi çok temiz olup, kumsal sıkıntısı bulunmaktadır. Sahili taşlıdır. Sakinliği tercih eden vatandaşlar için idealdir.

Kurucaşile Plajı

İlçe merkezinde liman mevkiinde bulunan bu plaj;liman yapılmadan önce gerek yöre halkı tarafından, gerekse ilçeye gelen gelen yerli ve yabancı turistler tarafından kullanılmaktaydı. Liman içi olup güzel bir kumsalı vardır.

Kargacak altı Plajı

Kurucaşile Limanından sahil yolu takip edilir yada Kargacak Mahallesi istikametinden liman yoluna girildiğinde ulaşılabilinir. Liman mendireğinin doğu kısmındadır.Genellikle Kurucaşile halkı tarafından kullanılan bir plajdır. Duş alma kabinleri olması,liman içinden servis yapılması kolaylığı olduğundan tercih edilmektedir.

Kapısu Plajı

Kurucaşile ilçe merkezine 3 km uzaklıktaki Kapısu köyümüzde bulunan bu plaj Kurucaşileli vatandaşlar, Kapısu köy halkı, yaz dönemi buraya gelen ilçe dışında bulunan Kurucaşileliler ve çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımız tarafından rağbet görmektedir. Plajın bir kısmı tekne atölyeleri olarak kullanılmaktadır. Pansiyon, restaurant ve çay bahçeleri bulunmaktadır.1 km uzunluğunda doğal plaj bulunmaktadır. Kumsaldır. Bu plaj aynı zamanda Bartın ile Kastamonu il hududundadır.

Yeraltı Plajı

İlçe merkezine 4 km uzaklıkta olup;idari olarak Kastamonu il hudutları içindedir. Plaja inen Karayolu bulunmamaktadır. Ancak teknelerle deniz üzerinden gidilebilmektedir. Kumsalı küçüktür. Sakin bir yerdir. Bu plaja tüm ihtiyaçlar temin edildikten sonra gidilmelidir. Plaj sırtını ormana vermiştir, tenhadır.

Gökçekale Plajı

Kurucaşile Cide karayolu üzerinde Kurucaşile ilçe merkezine yaklaşık 6 km uzaklıkta bulunan bu plaja karayolundan yaya olarak gidilebilir. Kastamonu il hudutları içindedir. Daha çok Kurucaşileli vatandaşlar tarafından kullanılmaktadır. Koy içindedir. Denizi sığdır. Yöre halkı daha çok deniz yoluyla bu plaja gelmektedir.

Not:Kurucaşile ve çevresinde sahil ve çarşıya “yalı” denilmektedir.

 
Toplam blog
: 37
: 949
Kayıt tarihi
: 08.03.13
 
 

Maden kenti ya da emeğin başkenti Zonguldak'ta doğdum. Bartın'a bağlı "ahşap tekne yapımında bir ..