Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kurutulmuş domatesli ve zeytinli ekmekçikler

Kurutulmuş domatesli ve zeytinli ekmekçikler
 

Kurutulmuş domatesli ekmek


MALZEMELER:

* 5-6 Dilim kurutulmuş domates
* 2 Yemek kaşığı dilimlenmiş zeytin
* 2 Çay kaşığı toz şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 4/3 Paket kuru maya
* 1 su bardağı kefir (yoksa ayran)
* 1 diş sarımsak
* 1 çay kaşığı kekik
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı


YAPILIŞI:

* Domatesleriniz önceden soslanmış ise içinden çıkarıp doğrayın. Soslu deyilse öncelikle kaynar suda 10 dakika haşlayın ve suyunu dökün .
* Bir kaseye domatesleri alın içine zeytinleri dilimleyin. Sarımsağı rendeleyin ve kekik katın.
* Mayayı ,şekeri, yağı ve kefiri bir kapta eritin.
* Eridikten sonra tuzunu da ilave edin. Unu yavaş yavaş katıp yoğurmaya başlayın.
* Tezgahın üstünde iyice özleştirin. Un miktarını göz kararı yaptım. Hamur çok sert de olmayacak çok yumuşak da olmayacak.
* Üstünü kapatıp iki katı kabarına kadar bekleyin.
* Kabaran hamura kuru domates, zeytin, sarımsak ve kekiği katığ yoğurun.
* Tepsinin üzerini zeytinyağı ile yağlayın. Hamuru üçe bölün. Her bezeyi tezgahın üzerinde uzun uzun kordon şeklinde yapıp düğüm atın. Sıkı sıkı olmasın. Gevşek bir düğüm olsun.
* Fırının 40 derecye getirip içinde kabarmasını bekleyebilirsiniz.
* Kabarınca tepsinin içine kaynar su koyduğunuz ısıya dayanıklı bir kab yerleştirin.
* hamurların üzerine çok hafif söndürmeden fırça ile zeytinyağı sürün ve fırını 180 dereceye getirin.
* Kızarana kadar pişsinler. Kürdan testi yapabilirsiniz emin olmak için.
* Çıkmasına yakın fırça ile su sürün. Ve çıkardığınızda altına bir kase koyduğunuz telin üzerinde dinlendirin.
* http://lezzetlibiseyler.blogspot.com/

 
Toplam blog
: 47
: 6692
Kayıt tarihi
: 10.11.11
 
 

Yemek yapmayı ve yedirmeyi çok severim. Bildiklerimi paylaşmak yeni şeyler öğrenmek en keyif aldı..