Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Şubat '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Kırmızı mercimek püresi

Kırmızı mercimek püresi
 

mercimek püresi


KIRMIZI MERCİMEK PÜRESİ

Bu püre bütün balık, et, ve tavuk yemeklerinin yanında sunulabilir. İstenirse kahvaltıda yiyilebilir.

YAPILIŞI:

3 Su bardağı kırmızı mercimek iyice yınakandıktan sonra süzülerek düdüklü tencereye konur. Ayrıca birsoğan soyularak 4 e bölünür, mercimeklere ilave edilir. İstenirse 1 tane soyulmuş 2ye bölünmüş patates de ilave edilir. 4 su bardağı su, arzuya göre tuz konularak pişirilir. Mercimekler suyunu çekince soğutulup blanderdan geçirilir ve püre haline getirilir. İsteğe göre tuz, karabiber, kimyon konulur. Servis tabağına alınan pürenin üstüne, 2 kaşık tereyağı eritilip içine 1 çay kaşığı pul biber konularak çevrilir ve dökülür. Kıyılmış maydanozla süslenen püre servise hazır. Afiyet olsun.

NAHİDE ÇELEBİ

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..