- Kategori
- Yemek - Mutfak
Kırmızı mercimek püresi
mercimek püresi
KIRMIZI MERCİMEK PÜRESİ
Bu püre bütün balık, et, ve tavuk yemeklerinin yanında sunulabilir. İstenirse kahvaltıda yiyilebilir.
YAPILIŞI:
3 Su bardağı kırmızı mercimek iyice yınakandıktan sonra süzülerek düdüklü tencereye konur. Ayrıca birsoğan soyularak 4 e bölünür, mercimeklere ilave edilir. İstenirse 1 tane soyulmuş 2ye bölünmüş patates de ilave edilir. 4 su bardağı su, arzuya göre tuz konularak pişirilir. Mercimekler suyunu çekince soğutulup blanderdan geçirilir ve püre haline getirilir. İsteğe göre tuz, karabiber, kimyon konulur. Servis tabağına alınan pürenin üstüne, 2 kaşık tereyağı eritilip içine 1 çay kaşığı pul biber konularak çevrilir ve dökülür. Kıyılmış maydanozla süslenen püre servise hazır. Afiyet olsun.
NAHİDE ÇELEBİ