Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Şubat '12

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Tava keki /Welsh cake

Tava keki /Welsh cake
 

Hani bazen canınız kek ister ama "şimdi bir dilim kek için, kocaman bir kek yapmaya ve fırın yakmaya üşenirim" diyorsanız bu tarif tam sizin için. Hazırlaması da, pişirmesi de çok pratik ve lezzetli bir tarif. Hamuru hazırlayıp dolaba kaldırın, canınız istedikçe istediğiniz kadar pişirin. Tarifin orijinal adı Welsh cake, ama biz evde tava keki diyoruz. Çünkü fırında pişirebildiğiniz gibi tavada pişirmek de mümkün. Bana çok daha kolay geldiği için özellikle tavada pişirmeyi tercih ediyorum. Bol çeşnili, kuru meyveli; dışı hafif çıtır, içi yumuşacık harika bir kek oluyor. Üstelik yemesi de, servisi de çok kolay. Okul zamanı beslenme çantaları için de sağlıklı ve doyurucu bir seçenek. Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler:

* 2 cup un (260 gr)
* 1/3 cup şeker (65 gr)
* 1 paket kabartma tozu
* 1/4 çay kaşığı tuz
* 1/2 çay kaşığı tarçın
* 1/2 cup (113 gr) soğuk tereyağı
* 1/3 cup (50 gr) kuru üzüm
* 2 yemek kaşığı elma rendesi (istenirse)
* 1/4 cup (40 gr) portakal kabuğu şekerlemesi
* 1 yumurta
* 2-4 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı:

* Büyük bir kasede un, şeker, tarçın, kabartma tozu ve tuzu karıştırın. Miksere unlu karışımı ve küçük parçalar halinde doğranmış soğuk tereyağını ilave edin ve tart hamuru gibi (kalın kum görüntüsü) bir kıvam alana kadar kısa kısa karıştırın. Kuru üzümü ve portakal şekerlemesini ekleyin. Bir kasede çırptığınız yumurtayı ve yeterli miktarda sütü ekleyin.
* Hamuru streç filme sarın ve buzdolabında en az yarım saat bekletin. Soğuyan hamuru unladığınız tezgahta yaklaşık 5-7 cm kalınlıkta açın ve yuvarlak bir kalıpla kesin.
* Kalın tabanlı ya da döküm tavayı ısıtın ve fırça ile tereyağı sürün. Aralıklı olarak kestiğiniz kurabiyeleri tavaya yerleştirin ve her iki tarafını altın rengi olana kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri tel üzerinde biraz soğutun ve yanında reçel veya tereyağı ile oda sıcaklığında servis edin.

Diğer tarifler için: http://www.dokuzuncubulut.com/

 
Toplam blog
: 55
: 2883
Kayıt tarihi
: 22.07.08
 
 

Uzun ve yorucu bir iş hayatı ile birlikte çok şeker iki evlat büyüttükten sonra, evde oturma hakkımı..