Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '12

 
Kategori
Güncel
 

Kuşadası'nda Turizm Haftası kutlama şenlikleri

Kuşadası'nda Turizm Haftası kutlama şenlikleri
 

‘’Mutlu bir turist, bin turist getirir’’

Güne bu sloganla başladık.

Kuşadası caddelerini, bahar çiçeklerinin mis gibi kokuları sarmıştı. Bir de Turizm Haftası Etkinliklerinin şenlikli kutlamaları.

Müthiş bir tablo vardı görselde. Kuşadası’nda yaşayanların, çalışan esnafın, yerli ve yabancı misafirlerin beğeni ile izledikleri.

Tüm ülke insanın özlediği ve görmekten kıvanç duyduğu bir tablo.

Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen, Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Emniyet Müdürü Olcay Yakup İnankur, ADÜ Turizm ve Meslek Okulu Müdürü Osman Çolakoğlu ile idari ve yerel yöneticiler, belediye meclis üyeleri, öğrenciler ve de halk, hep birlikte, gönül gönüle turizm sezonunun başlangıcına imza attılar Kuşadası’nda.

Açılış programı çok yoğundu, bir o kadar güzel… Kaç gündür sağanak yağmur geçişlerinin yerini pırıl pırıl Güneş almıştı, masmavi gökyüzünde. İşte böyle sıcak bir havada yürüyüş başladı, Kuşadası caddelerinde boydan boya.

Adnan Menderes Üniversitesi, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu öğrencileri; ‘’Ne kominizim, ne faşizm! En güzel izim: ADÜ Turizm’’ sloganları ile şenliğe renk kattılar.

Belediye Başkanı M.Esat Altungün; İlk çağlardan beridir ve binlerce yıldır sanat ve kültür merkezi olan, aynı zamanda da önemli bir liman kenti olma özelliğini halen koruyan Kuşadası’nda; turizm sektörünün gelişmesi ve gelirlerinin artması için; turizm faaliyetlerinin 12 aya yayılması, sağlık turizmi, kültür turizmi ve ekolojik turizmin geliştirilmesi bağlamında çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Kuşadası’nda görev aldığı ilk günden, bugüne değin başarılı çalışmalar yapan, gerek ilçe halkı ve ticaret erbabınca, gerekse yerli ve yabancı ziyaretçilerin beğeni ve de takdirlerine mazhar olan başkanı ve çalışma arkadaşlarını daha yakından tanımak ve gözlemlemek şansına sahip oldum bugün.

Bu arada, gülen yüzü ve mütevazı kişiliği ve de ‘’Biz’’ sloganı ile ekip arkadaşları ve mülki idarecilerin de desteğini alarak, başarıya doğru uzanan yolculuğa çıkan başkanın; Kuşadası tarihine ve Kuşadası’na değer katmış tarihsel kişilere de sahip çıktığı; ahde vefa örneği, halen varlığını sürdüren Kervansarayı yaptırmış bulunan, Sadrazam Öküz Mehmet Paşa’nın heykelinin açılış töreninde bir kez daha vurgulandı.

Turizm Haftası etkinliklerine; Akdeniz’in sıcak insanlarının yaşadığı İTALYA konuk ülke olarak katıldı.

Ayrıca, Turizm Haftası kutlama etkinlikleri; İbramaki Sanat Galerisindeki sergi açılışıyla devam etti. İzmir İtalya Konsolosu, İgor Di Bernardini’nin onur konuğu olduğu ve tüm yöneticilerin ve de kalabalık bir davetli topluluğunun hazır bulunduğu sergi;‘’ siyasetin sanatsal yüzü’’ diye tanıtılan Murat Saraç’ın fotoğraf sergisi idi.

Kuşadası Belediye Meclis Üyesi, Kültür ve Turizm Komisyonu Başkanı ve Kuşadası Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri olan Murat Saraç’ın ‘’İtalya’da şiirsel bir yolculuk’’ adını verdiği sergisindeki fotoğraflar, İtalya’nın şiirsel görkemini yansımakta idi. Bu sergi ile ilgili bilgi ve fotoğraflar, bu yazıya sığmayacak kadar muhteşem olduğundan, bir başka yazı ile sizlerle paylaşmayı diliyorum.

Etkinlikler, akşam da Kuşadası Atatürk Meydan’ında düzenlenen, Kuşadası Folklor Araştırma Derneğinin(KUFAD) dans gösterileri ve Bulgaristan’ın Burgaz kentinden gelen müzik gruplarının şarkıları ile görsel bir şölene dönüştü.

22 Nisan’a kadar devam edecek Turizm Haftası etkinliklerini izleyip, sizlerle paylaşmaya devam etmek dileğindeyim. Etkinliklerin yansımalarını bekleyin ve beni takip etmeye devam edin derim.

İbramaki Sanat Galerisi Müdiresi Belma Hanım ve ekip arkadaşlarına da bu güzellikleri sizlere iletmem konusunda verdikleri destekten dolayı teşekkür ederim.

Sevgi ve saygılarımla.

 

Ayşen Arslangiray Kura

17 Nisan 2012/ Kuşadası

 
Toplam blog
: 533
: 1375
Kayıt tarihi
: 14.11.10
 
 

Aydoğdu; kızgın güneşinde Ağustos'un, sararmıştı altın sarısı başaklar. Kırlangıçların göç dansın..