Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kuşyuvası tatlısı nasıl yapılır?

Kuşyuvası tatlısı nasıl yapılır?
 

Bir tencereye 2 su bardağı şeker iki buçuk su bardağı su dökerek şerbet hazırlarız. Hamurunu yapmak için iki su bardağı un hazırlarız. İçine iki adet yumurta kırarız yarım çay bardağı sıvı yağ bir çay bardağı eritilmiş margarin bir su bardağı süt ve bir miktarda limon suyu birazda kabartma tozu ilave ederiz.

Bu karışımları güzelce yoğurduktan sonra hamur haline getiririz bu hamurumuzu uzun ekmek misali uzatarak altı eşit parçalarda keserek kesilen hamurları yufka gibi ince ince açarız. Açılan her bir yufkanın içine nişasta dökerek serperiz daha sonra aralarına fındık koyarız daha sonra baklava dilimi gibi üst üste koyarak hazırlarız . Yufkaları ortasından dört beş dilim keserek sigara böğreği gibi dolayarak hazırlarız bu işlem bittikten sonra tekrar yufkaları iplik yumağı gibi dolayarak tepsimize dizeriz ve üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edilir önceden 180 derecede hazırladığımız fırında 25 dakika piştikten sonra çıkartırız.

Önceden hazırladığımız şerbeti üzerinde gezdiririz. Ve soğumaya bırakırız. İçindeki malzemeler iki su bardağı un iki adet yumurta bir çay bardağı sıvı yağ bir çay bardağı eritilmiş margarin bir çay bardağı fındık bir su bardağı süt biraz nişasta birazda limon suyu...

 
Toplam blog
: 22
: 850
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Kitap okumayı, sehayat etmeyi, kısacası hayatı dolu, dolu yaşamayı severim. Hayatın acı ve güzellikl..