Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Eylül '07

 
Kategori
Türk Mutfağı
 

Kemalpaşa Tatlısı

Kemalpaşa Tatlısı
 

Kemalpaşa tatlısı, Bursanın Kemalpaşa ilçesinde çok uzun yıllar önce üretilmeye başlamıştır ve kısa bir zamanda dev bir sektör haline gelmiştir.

Balıkesir'de ve ilçelerinde büyük bir hızla Türkiye'nin dört bir yanına yayılmıştır. Kemalpaşa tatlısının yaş ve kuru üretimini sağlanmıştır.

İşte bu güzel tatlının tarifini sizlerle paylaşmak istedim:

İlk önce hazırlanmış bir paket halinde Kemalpaşa tatlısını alırız bir tencereye normal miktarda su koyarız. Su ılımaya başlayınca üç dört su bardağı şeker ilave ederiz. Daha sonra hazırlanmış paketteki Kemalpaşa tatlısını tenceremize boşalttıktan sonra kaynatılmasını bekleriz kırk beş dakika veya bir saat kaynadıktan sonra dinlenmeye bırakırız.

Soğuduktan sonra servise sunarız.

 
Toplam blog
: 22
: 850
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Kitap okumayı, sehayat etmeyi, kısacası hayatı dolu, dolu yaşamayı severim. Hayatın acı ve güzellikl..