Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Eylül '07

 
Kategori
Sinema
 

Kutsal Yürek

Kutsal Yürek
 

Eylül Güllük'ten arıyordu, geceydi, sen ve Aşk Bostancı' dan henüz dönmüştünüz, yürü yürü; banyo seni bekliyordu, peşinden dondurma ve blog, bloglar; Eylül, eylülün daha başında, Aşksız Güllük sıkkını, İstanbul arzulu; Kutsal Yürek tv.de diyordu, mutlaka seyredin.

Bir Ferzan Özpetek filmi, diyordu Eylül, kaçmaz!
Saat 23.00'ü devirmişti, Aşk birlikte izleyelim filmi dedi, sen blogların içindeydin, yarın olmadan şu blog girilmeli, dedin Aşk'a, film havam yok.
Müzik, o müziği duyunca ...

Piyanist yavaş yavaş soyuyordu güzelliği, yavaş yavaş dokunuyordu harikalığa, öpüyordu ve içine giriyordu veya içine girmesine izin veriyordu mutluluğun.
Müzikle girdin filme, filme girince Irene'yle tanıştın ve Benny'le; blog, yarın olmak üzere diyordu, gir ve bitir beni, bekleyenlerim var, bekleyenlerin. Birazdan döneceğim, dedin Kutsal Yürek'e ve blogla...
Piyanist piyanonun tuşlarına bir kez daha dokununca, bu müzik dedin Aşk'a, işte o müzik, hatırladın mı; yine bir Özpetek filmiydi, yine dolu dolu yaşanırken hayat, ölüm gelmişti, girmişti içeriye ve...

Benny daha filmin ortalarındayız öyle alıp başını gitmek var mı, varmış Benny yitti; Irene Benny'li Benny'siz havuzda yüzdü yüzdü yüzdü...

Saat ilerliyordu, yarın çoktan olmuştu, blog seni özgür bırakmıştı ama bu defa da uyku takılmıştı peşine; piyanist tuşlarda sertleşseydi, hayır hep yumuşaktı piyanist sevgisinde; Aşk dayan diyordu sana, filmin sonunu kaçırma; uyku en güzel yüzüyle kucakladı seni kanepede; uyuyordun.
Rüya mıydı, filmden bir sahne miydi, her neyse Irene ile Benny'i gördün, elleri ellerinde, sende.

Ferzan Özpetek, dedin Aşk'a, filmlerinde, hayatında çok iyi yakalıyor yüzleri, yüzlerde, yüzlerdeki müziği ve bırakmıyor ölüm olsa bile ne filmlerinde ne de hayatında müziği.

Irene güldü mü
Aşk yoksa
güldü de
ben mi kaçırdım
gülüşü Aşk
biz mi kaçırdık
kaçırdıysak Benny
evet evet
Benny yakalamıştır
Irene'in gülüşünü
haydi Aşk
doğru Benny
Benny'e gidiyoruz
yıl şehir zaman
önemsiz
yürek var bizde
Benny'de
Irene'de
haydi Aşk haydi
kutsala
kutsal yüreklere!...

 
Toplam blog
: 650
: 412
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

İzmir.  Aşk ve Şiir. Müzik. Kitap. Varlık ve Sözcükler ve .... ..