Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Ağustos '16

 
Kategori
Dünya
 

Kuzey Atlantik ittifakı yerine "Büyük Doğu" ittifakı!

Kuzey Atlantik ittifakı yerine "Büyük Doğu" ittifakı!
 

internetten alınmıştır


15 Temmuz istila girişiminden sonra Türkiye, uluslararası ittifakları hususunda yeni kararlar almak durumundadır.

Soğuk savaş döneminde NATO'ya kapak atarak Sovyet tehdidinden korunmak isteyen Türkiye, aslında Sovyet tehdidine karşı Batı'yı korumak için koruyucu set oluşturmuştu.

Türkiye, Kuzey Atlantik ittifakında yer aldığı elli yılı aşkın sürede NATO'dan her hangi bir hayır görmüş müdür?...Ya da bundan sonra görmesi mümkün müdür?

Sovyetler Birliği yıkılıp da NATO için tehdit olmaktan çıktıktan sonra, Türkiyenin NATO'yla ilişkisi tamamen zoraki nikah durumunda kalmıştır.

Şundan ki, artık ne NATO'nun Türkiye'ye ihtiyacı vardır, ne de Türkiyenin NATO'dan bekleyebileceği bir hayır bulunmaktadır. Neden böyle söylüyorum:

Şöyle bir bakalım, bugün bir savaş durumunda NATO'nun, bir ittifak devleti olarak Türkiye'nin yanında yer alabileceği bir devlet var mıdır?

Yani, biz hangi devletle savaşa girsek NATO'yu yanımızda veya arkamızda bulabiliriz?...Çevremizdeki ülkelerden hangisine karşı NATO bizimle birlikte savaşır?... Rusya mı, İsrail mi, İran mı, Suriye mi, Yunanistan mı?....

Zaten Suriye'deki durum malum... NATO ülkeleri Türkiye'nin terörist dediği gruplarla kolkola girmiş durumda...Ya İranla ittifakları, ya Rusyayla işbirlikleri...Hangisi Türkiye lehine oldu??..İsraili falan saymak zaten akla ziyandır.

Bunlar bir yana... Şu son 15 Temmuz işgal girişimi ile NATO iki yüzlü "müttefiklik" ilişkisine tüy dikti... Dünya alem herkes biliyor ki, bu saldırının arkasında NATO var...

NATO'nun Türkiye'yi korumak gibi bir derdi olmadığı kesin de birileri şunu söylebilirdi belki: Türkiye NATO'dan destek almak için değil, NATO'nun şerrinden korunmak için bu ittifakın içinde kalmalıdır!

Ama bu tez de gerçekliğini yitirdi...15 Temmuz saldırısı gösterdi ki, NATO içinde kalmakla da NATO'nun şerrinden korunamayabiliyorsunuz...

Peki ne yapmalı?

Türkiye kendine yeni bir ittifak bloğu oluşturmanın yollarını aramaladır...Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti de böyle bir bloğun oluşmasında ilk adım olabilir.

Türkiye, yine FETÖ eliyle gerçekleştiği anlaşılan "uçak krizi" dahil yakın geçmişteki sorunlarını bir yana bırakarak Rusya ile ittifak niyetiyle yakınlaşmalıdır.

Sadece Rusya değil İran, Suudi Arabistan, Azerbaycan ve diğer Türki Cumhuriyetler de böyle bir ittifakın içerisinde olmalıdır.

Böylece Kuzey Atlantık ittifakına karşı, isim babası merhum Necip Fazıl olan "Büyük Doğu" İttifakı oluşmalıdır...Zira, bugün sadece Türkiye değil, Doğu ülkelerinin tamamı, Batı'nın hedefidir.

Rusya lideri Putin'in de bunun farkında olduğunu ve Türkiye ile yeniden ve güçlü ilişkiler kurmak istediğini görüyoruz. Eğer, Türkiye ve Rusya böyle bir ittifak girişimi başlatırsa, öteki Doğu ülkelerinin bu "güçlü ittifaka" katılması hiç sorun olmayacaktır.

Hadi hayırlısı!

09.08.2016 (Saat: 13.15) İzmir

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..