Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Nisan '12

 
Kategori
Futbol
 

La Liga da Tarih yazılıyor

La liga da tarih yazılıyor. 33 maçta 41 er gol atan Ronaldo ile Messi inanılmaz bir mücadele içinde. Arkalarında golcülerin attıklarının 2 katı atmış bu iki adam. Ve inanılmaz bir performans, bu adamlar hiç bir maçı kaçırmıyorlar. Üstelik her maçtada 90 dakika oynuyorlar. TD ler onları çıkaramıyor.

Takımları şampiyonluk için yarışırken onlar krallık savaşında. Rekorlar kırılıyor. Ve bu rekorlar muhtemel dir yenilenmeyecek. Takımlar ayni performansları gelecek yılda da tekrarlayamayabilir.

Bu inanılmaz rekabet şu anda dünyada en iyi iki takımın ayni  ligde oynuyor olmasından kaynaklanıyor. Belki bilmeyenler vardır rekabet performansı yükseltir. O nedenle rakipler, aynı zamanda dostturlar. Biribirlerinin tamamlayıcısıdır .

Her takım iyi bir oyuncu grubu yakalayabiliyor. Bu gruptaki oyuncuların sayısı artıncada takım süperleşiyor. Barcelona çok iyi bir takım kurdu. Meyveleri de topluyor.

Real, Barcelona nın ezeli rakibi onlar ile rekabet etmek için kurdukları takım hernekadar Barcelona ayarında olmasada, Barça ya, La Liga da 10 puanlık bir fark yaptılar. Üstelik evlerinde yenildikleri halde. Dünyanın en büyük TD si Jose akıllı olsa. Yenebilirdi Real. Ama dünya bir numarası işte o kadarlık T . Kurduğu takımda Barcelona ayarında değil. Bu sezon 5 defa yenildiler. Taraftar mutlu mu bilinmez ama Jose nin kabiliyeti parası bol her harcamayı yapan Real de Barcelona ile rekabet edecek, iyi bir takım yapmaya yetmiyor.

Jose, Pepe gibi sert oyuncular ile Barcelona ile mücadele edilmeyeceğini bilemiyor. Ortasahada ki Barça kalitesine uygun, oyuncuları bulamıyor. Burnu havalarda ama tam bir balon.

Buna rağmen La Liga yı kazanmları muhtemel. Çünki Barça nın da en zayıf tarafı Guardiola. Guardiola yaptığı hatalar ile Real i şampiyon yapacak. Süper adam Messi ye rağmen Barça birden fazla maçta gol atamadı. Bu hiç de normal bir durum değil. Messi nin elleri i bağlasan, başına 3 adam koysan yinede bu adam gol atar. Ama Guardiola ona gol attırmamayı birden fazla defa başardı.

Guardiola, sıradan bir futbol izleyicisinin kolaylıkla anlayacağı gerçekleri anlamakta zorlanıyor. Cuenca  ve Adriano nun Barcelona da oynayacak kalitede olmadığını halen anlayabilmiş değil. Fabregas ın da takımın önünde oynayacak bitirici oyuncu olmadığınıda anlamakta zorlanıyor. Bu yanlışlar Barcelona ya o kadar çok puan kaybettirdiki . Rakipler Barça topu aldığında son hız onsekize dönüyor. Öyleki Barça bir çok maçta 10 oyuncu ile ceza sahasında oynayan rakiplere karşı çaresiz duruma düştü. Ortasahada ağar hareket etmenin Barcelona ya kaybettirdiği puanlar La Liga şampiyonluğunu Real e götürecek. Guardiola anlayamıyor. Ya da anlamak istemiyor.

Guardiola yılın TD si .Abramowitch yıllık 12 milyon euro maaş ile 4 yıllık kontrat yapmak istiyor. İster ya parada adamın kendi parası üstelik bizim başkanlar gibi kulüpten harcamıyor. Kendi kazandığı paraları savuruyor. Ama yanlış.

Birde Frank Rijkaard var. Şimdi Suudi Arabistan da dünya kadar para kazanıyor. Ya da Manchester City i çalıştırıyor Roberto Mancini  veya Juventus işine son verdi Raineri. Bunlar dünya kadar maaş alır. Üstelik bir işe de yaramaz. Takımın şampiyon falan yapamaz. Rıjkaard, Barcelona da Cruyff un sayesinde şampiyonluk gördü. Galatasaray da ne olduğunu gördük.

Bizde bu adamların hepsinden daha iyileri var. FTerim , önümüzdeki yıl City i çalıştırsın, ya da Barcelona yı çalıştırsın. Açık ara şampiyon yapar. FT den başka enaz 3-4 isim daha var Türk, benzer performans gösterebilir.

Ancak hayal görmeyelim. Hiç kimse buralarda bizim adamlarımıza görev vermez. İşte Suudi Arabistan Guus Hiddink milli takımı çalıştırdığı için bize bakmadı.

Biz kendi imkanlarımızı güzel kullanmak zorundayız. Öncelikle Avrupa da ve Dünya da hem takım hem milli takım düzeyinde yapmamız gereken işleri yapmalıyız. Yurt dışına üstelik paraların havalarda uçuştuğu pazarlara oyuncu satabilmeliyiz. Bunun içinde iş yapmaz devri bitmiş yabancı oyunculara forma ve para vermemeliyiz. Takımlarımız yabancı futbolcu mezarlığı. Bu kadar yabancı ne işe yarar. Ahı gitmiş topla hiç ilgisi olmayan yabancılardan ne bekliyoruz.  

Türk Futbolu dünyanın ilk onun içinde olmalıdır. Kaynak, insan ve gereken herşey bizim elimizde olduğunu bilmemiz çok önemlidir. Önümüzdeki on yıl içinde özellikle Abdullah Avcı nın milli takımından şu anda dünyada 33.cü sırada olan milli takımdan bu yolda önemli adımlar atacağını göreceğiz.

 

 
Toplam blog
: 246
: 184
Kayıt tarihi
: 08.09.09
 
 

01.04.1956 doğumluyum. İnsanca yaşamın en önemli değer olduguna inanırım. Paylaşmanın önemine ina..