Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Mayıs '11

 
Kategori
Güncel
 

Laden öldürüldü, cesedini okyanusa bıraktılar...

Laden öldürüldü, cesedini okyanusa bıraktılar...
 

Usame Bin Laden öldürüldü. Amerika’nın azılı düşmanından kurtulduğunu ABD halkına Barack Hüseyin Obama duyurdu.

Elkaide örgütünün lideri Laden’i daha önce elinden kaçıran ABD bu sefer işi şansa bırakmadı. Aylarca süren hazırlıkların sonunda gerçekleştirilen operasyon ile Laden ortadan kaldırıldı.

Saldırı emrini Obama’nın verdiği açıklandı.

ABD'nin 11 Eylül olayını planlayanların Afganistan'da üstlendiği iddiası ile bu ülkeye karşı İngiltere ile birlikte 7 Ekim 2001 günü başlattığı hava operasyonunun üzerinden 10 yılı aşkın bir zaman geçti. Usame Bin Laden’in öldürülmesinin kuşkusuz dünyada olumlu/olumsuz yansımaları olacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Gül, Usame Bin Laden’in öldürülmesinden memnunluk duyduğunu söyledi.

Pakistan ve CIA işbirliği ile gerçekleştirilen operasyonun ABD’nin yeniden dünya kamuoyunda etkin olmasına katkı yapacağı değerlendiriliyor. Libya ve Pakistan’da gerçekleşen operasyonun doların yeniden yükselmesine neden olacağına dair değerlendirmeler de şimdiden yapılmaya başladı.

Bin Laden’in öldürülmesi örgütü Elkaide’nin ses getirecek sansasyonel eylemlere yöneltebilir. Dünyanın her yerinde eylem yapma olanağına sahip radikal terör örgütünden söz ediyoruz..11 Eylül saldırılarını düzenlediği iddia edilen örgütün göstereceği tepki istihbarat ve güvenlik örgütlerinin uykularını kaçırıyordur herhalde.

Pakistan hükümeti ülkesinde lalacağı tepkileri bertaraf etmek için Elkaide lideri Usame Bin Ladin'e yönelik operasyonun doğrudan ABD tarafından düzenlendiğini açıkladı. Başkent İslamabad'da yapılan hükümet açıklamasında, ABD'nin Bin Ladin'i dünyanın neresinde olursa olsun öldürme taahhüdüne uygun olarak Pakistan topraklarında düzenlenen operasyonda öldürüldüğü belirtildi.

Taliban Bin Laden’i "bir numaralı şehit olarak" niteledi.

İnterpol Genel Sekreteri Ronald Noble “Dünyanın en çok aranan teröristi öldürüldü, ancak bu El Kaide tehdidinin ortadan kalktığı anlamına gelmiyor. El Kaide dünyadaki terörist saldırılarını sürdürmeye devam edecektir. Bu yüzden dünyanın neresinde olursa olsun bütün terörist gruplara karşı kararlılıkla, ortak mücadelemizi sürdürmeye ihtiyacımız var” dedi.

Diğer taraftan Usame Bin Laden’in cesedinin fotoğrafları üzerinden spekülasyonlarda yapılmaya başlandı. On yıl önce çekilmiş fotoğraf ile benzerliklerinden yola çıkan uzmanlar eğer haklıysa Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari’nin 2009 yılında yaptığı açıklamalar bir bakıma teyid ediliyor demektir.

Zerdari, Taliban’ın ABD casusluk teşkilatı “CIA” ve Pakistan iç istihbarat servisi “ISI”nın, Suudi Arabistan’ın işbirliğinde kurulduğunu söyledikten sonra Elkaide lideri Usame Bin Ladin'in Tora Bora Dağları’nda yakalanıp Amerikan güçlerine teslim edildiğini, ancak Amerikan askerlerinin Usame Bin Ladin'i serbest bıraktığını öne sürmüştü.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..