Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '08

 
Kategori
Sinema
 

Lanet olsun içimdeki sinema sevgisine

Lanet olsun içimdeki sinema sevgisine
 

Değişen dünya, hızla yuvarlaklaşan düzen, büyüklerin büyük kazandığı, küçüklerin ise para kazanmada gösterdiği farklı yönelimler işte böyle manzaraları beraberinde getiriyor. Muro!

Kısa yoldan para kazanma hevesi, görsel medyanın bu denli güçlü olup ön plana çıkması, gençlerin çoğunda bir ünlü olma merakı ve bu merakların bize getirdiği ürünler... Elbette tüm bunlar sadece zamane gençlerine kesilecek fatura değil, bu istenilen düzen, yavaş yavaş taşların yerine konularak oluşturulduğu, beklenilen bir manzara.

Eğer kozmetik ürünü satan markaysan, ve pazarını genişletmek istiyorsan, erkeklerin de bu ürünleri kullanmasını istiyorsan, önce bunun üzerine çalışmalı, erkeklerin bunları kullanması için uygun alt yapıyı oluşturmalı, reklamlarla
"metroseksüelliği "öne çıkartan bir oluşum yaratmalısın diyen bir... birr kimdi o, geçen televizyonda izlemiştim, kimse artık, bence çok haklı... Hadi komplo teorisyeni olmayalım, olacağı vardı, oldu olsun:) Diyelim hayat bi şekilde akıp geldi, bu hali aldı.. Cep telefonlarında, bilgisayarlarda, cihazlardaki radyasyonun insan beynini yemesi, doğasal dönüşümün, küresel ısınmanın yarattığı psikolojik yansımalar... Ne dersek artık!

Bir sinema yorumunda bu sözlerin ne yeri var demeyin, çünkü bu yapımların oluşması, şu an ki koşulların, değişen kültürün, ahlakın bir ürünüdür. Konudan yoksun, iki Rus kızından boşanmayı ele alan sıkışmış bir senaryo, komedi desen gülünecek doğru düzgün bir hadise bile barındırmayan bu film, beni fazlasıyla üzdü, bendeki "Türk filmine gidilmez" yargısını güçlendirdi. Dört yapraklı yonca döneminde çekilen, şuanda gülüp dalga geçtiğimiz Türk filmlerinde bile bir mevzu var. Alıp ileri götüreceğimize, mehter takımı gibi bi ileri 2 geri gidiyoruz. (Bu da istenilen bir durum mu ne:)

Engin Günaydın'ın "O hikayedeki Mal Benim" adlı gösterisinin sonunda, seyircilerden birinden gelen yorumunda dediği gibi: "Senle benim aramda tek bir fark var; sen mallığının farkındasın ve bundan para kazanıyosun, bense mal gibi para verip, başka bir malı izlemeye geliyorum" :))))))))

Lanet olsun bugün verdiğim 27 liraya,

Lanet olsun her önüne gelenin film çevirmesine, Ve lanet olsun içimdeki sinema sevgisine...

 
Toplam blog
: 33
: 2445
Kayıt tarihi
: 08.08.08
 
 

    ..