Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Mayıs '17

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Lavaş böreği

Lavaş böreği
 

Yemek saatinde “Canım, yemek yemek istemiyor” diyen huysuz aile bireyleri için hazır satılan yuvarlak lavaş ekmeğinden şipşak yapılan tepsi böreği sizin için kurtarıcı olur. Yuvarlak lavaş ekmekleri buzdolabında uzun süre dayanıyor ve çok amaçlı kullanılabiliyor bu yüzden buzdolabında bulundurmanızda yarar vardır.

Lavaş ekmeklerinin boyutu yuvarlak ve en küçük boy borcamlara göredir. 3 tanesi alt 3 tanesi de üst olarak kullanıldığı zaman son derece doyurucu olur ve böreğinizin piştiği zaman balon gibi şiştiğini göreceksiniz.

Lavaş ekmekli börekleri pişirirken fırınınızı önceden ısıtın ve hızlı ısıdaki (220-240 derece) fırında pişirin çünkü lavaşlar biraz kalın olduğu için geç pişiyor. Ben 240 derecede ısıdaki fırında pişirdim.

Malzemeler:

6 tane lavaş ekmeği

1 yumurta

1 su bardağı süt

6 çorba kaşığı zeytinyağı

1 kase beyaz peynir ve ince kıyılmış maydanoz

Yapılışı:

Yumurta, süt ve zeytinyağı çırpılarak karıştırılır, beyaz peynir ezilir ve ince kıyılmış maydanozla karıştırılır. 3 adet lavaş ekmeğinin her katına bu harçtan sürülür ve 3 katta beyaz peynir koyulur ve diğer 3 lavaş ekmeğine de aynı işlem uygulanır. Bir bıçakla lavaşlar dilimlenir ve üzerlerine susam ve çörek otu serpilerek hızlı ısıdaki fırında pişirilir.

Pişen böreğinizi hemen fırından çıkarmayın ki sönmesin, böreğinizi biraz dinlendirdikten sonra servis yapın.

Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 627
: 3456
Kayıt tarihi
: 11.06.11
 
 

Kendi halinde yaşayan doğa tutkunu, sıradan bir vatandaş. İnsanların dış güzelliğine değil iç güz..