Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Mart '17

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Lazer epilasyon için kullanılan lazerlerin etkileri

Lazer epilasyon için kullanılan lazerlerin etkileri
 

Epilasyon için uygun lazerler kullanılmalıdır


İnsan vücudundaki kıllanma sorunları uzun zamandır çözülmesi amaçlanan bir sorun olarak karşımıza çıkmaktaydı. İnsanların neredeyse tamamında sıkıntı oluşturan ve ağrısız bir şekilde çözülmesi istenen bu sorun için ortaya çıkan en yeni ve en iyi çözüm ise lazerle epilasyon oldu.
 
Lazer epilasyon çeşitleri ile birçok insan da vücudundaki kıllanma sorunundan kısa sürede kurtulmuş oldu. Ortaya çıkışından itibaren lazer epilasyon çeşitleri arasında en çok tercih edilen iki çeşit ise Alexandrite ve ND YAG lazer olmuştur. Bu iki yöntemin de ağrısız olması bu tercihlerin en önemli nedenleri arasındadır.
 
Alexandrite ve YAG lazer nedir? Epilasyon için Uygunmudur?
 
Alexandrite ve ND Yag lazer, lazer uygulamaları arasında en fazla popüler olanlardandır. Temel olarak insan vücuduna ışın göndererek vücuttaki kıl ve özellikle kıl köklerini etkisiz kılmak için, dolayısıyla da bu şekilde kıllanmanın önüne geçmek amacıyla yapılırlar.
 
Alexandrite Lazer, Bu yöntem her cilt tonu için ve her kıl yapısı için kullanılan son derece ağrısız bir yöntemdir. Alexandrite lazer ile kişinin vücuduna yüksek oranda ışın gönderildiğinden vücuttaki etkisini yok etmek, sadece kılları besleyen kılcal damarlara etki etmek amacıyla uygulama öncesinde vücuda karbon jel sürülür. Kalın, ince, sarı ya da koyu renk her türlü kıl yapısına uygun olduğu için ten rengi esmer olan kişiler de rahatlıkla kullanmaktadır.
 
ND Yag lazer teknolojisi
 
ND Yag lazer daha çok açık tenli kişiler ve kıl yapısı olarak da koyu renk kıllara sahip olan kişilerce tercih edilmekte ve onlara uygulanmaktadır. Esmer bir yapıdaki kişiler ve ince kıllara sahip olan kişiler için bu lazer epilasyon teknolojisinin uygun olduğu düşünülmemektedir. El başlığı yardımıyla kıl köklerini hedef alarak uygulanır ve kesinlikle ağrısız bir yöntemdir.
 
Lazer uygulamaları kesinlikle profesyonel ortamlarda yapılması gereken uygulamalar olduğu için merdiven altı olarak tabir edilen ya da oldukça uygun fiyat vererek müşterileri kandırmaya çalışan yerlerde kesinlikle yaptırılmamalıdır. Bu durumda vücutta kalıcı izli yanıklar ve çeşitli rahatsızlıklar ortaya çıkabilir. Bunun için tercih edeceğiniz güzellik merkezi ya da doktorunuzu çok iyi seçmelisiniz.

Op.Dr.Ferruh Bingül
Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı
Tüm okurlarımıza sağlıklı mutlu uzun bir hayat dilerim.

 
Toplam blog
: 8
: 1031
Kayıt tarihi
: 29.11.15
 
 

19 Mart 1970 tarihinde Niğde'de doğdum. İlk, orta ve lise öğrenimimi Eskişehir'de tamamladım. Dah..