Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '14

 
Kategori
Yeni Ürünler
 

LG G2 kamera incelemesi

LG G2 kamera incelemesi
 

LG G2 hem ön hemde arka kameraya sahip bir telefon. Önde 2.1 Mp bir kamera yer alıyor, Görüntülü konuşma ve Fotoğraf çekmenin yanı sıra saniyede 30 FPS çözünürlükte video kaydı yapabiliyor. Ön kameranın yaygın olarak kullanılmaya başlaması ile birlikte firmalar ön tarafa daha kaliteli kameralar yerleştirmeye başladılar.

G2’nin ön kamerası belki birçok telefondan daha iyi olabilir ancak tam olarak istediğim kaliteyi yakalayabildiğimi söyleyemem. Ön kamerayla yüksek çözünürlükte fotoğraf çekebiliyorsunuz ve bu fotoğrafları bilgisayar ortamında istediğiniz gibi işleyebiliyorsunuz. Ancak çekim kalitesinin pek hoşuma gittiğini söyleyemem… Yine de İnstagram türü fotoğraf paylaşım yerleri için efektlendirmeler ile birlikte daha iyi görüntüler çıkarabilmek mümkün.

Arka kısımda 13 MP bir kamera mevcut.  Her şeyden önce artık kameraların MP bir önemi olmadığını belirtmek isteri. Çünkü bu çekim kalitesini pek arttıran bir unsur değil. Zira Nokia Lumia 1020’de 41 MP kameraya yer vermesine rağmen G2’den biraz daha iyi fotoğraflar elde ediyor. Yani G2 gün ışığında azımsanmayacak kalitede iyi fotoğraflar elde ediyor.

Telefonlarda ki en büyük sıkıntılardan biri olan odaklama sorunu Otomatik Odaklama sistemi ile çözüme kavuşturulmuş. Multi Points AF özelliği ile 9 farklı noktaya hassas odaklama imkanı sağlayan G2, İyi bir LED Flaşla da gece çekimlerinizin kalitesini arttırıyor.

13 MP’de 4160×3120 piksel çözünürlüğe sahip fotoğraflar çekilebiliyor. Buda fotoğraflarınızın daha kaliteli çıkmasını ve bilgisayar ortamında daha rahat bir şekilde işleyebilmenize olanak sağlıyor.  G2 daha iyi fotoğraflar elde edebilmeniz için yazılıma Sahne Modları eklemiş. Bu modları kullanarak fotoğraf kalitenizi daha da iyileştirebilirsiniz.

Kameranın dikkat çeken bir unsuru da Cheese Shutter özelliği. Bu özelliği menüden aktif ettiğiniz zaman “Cheese”, “Smilel”, “Kimchi” yada “LG” sözcüklerini söylediğiniz zaman kamera sesi algılayarak fotoğrafı çekiyor. Bu sayede hem fotoğraftaki insanların gülümsemesi sağlanıyor. Hemde telefonu belli bir yere sabitleyip istediğiniz zaman şifre sözcüğünüzü söyleyerek fotoğrafınızı çekebiliyorsunuz.

Kullanım süremiz boyunca olumlu hava koşulları ile karşılaşamadığımızdan LG G2’yi fotoğraf yönüyle pek test edemedik. Ancak gün ışığı çekimlerinde oldukça iyi fotoğraflar elde edebileceğinizi söyleyebiliriz. Zira hava güneşli ve güzel bir gün ise beklentileriniz yukarısında fotoğraflar elde edebileceğinizi söyleyebilirim. Gece çekimlerinde de sahip olduğu kaliteli flaş’ı ile oldukça iyi çekimler yapmam mümkün.

Her ne kadar fotoğraf çekmeye vakit bulamasak ta akşam kaçamağı gün batımından birkaç kare aldık. Ve tabi birde sabah sabah kaçırmak istemediğim bir gökkuşağını LG G2'nin ISO ayarı ile güzel bir fotoğraf elde ederek neticelendirdik. Bu kadar kötü hava şartlarında böylesine kaliteli fotoğraflar elde ettik ve güneşli bir günde tahmin edeceğinizden daha üst kaltede fotoğrafların çıkacağından şüpheniz olmasın. Kesinlikle LG G2'nin arkada kamerası fazlasıyla yeterli düzeyde…

Gece yaptığımız çekimler sırasında oldukça net ve ortam şartlarına karşı oldukça da iyi kalitede videolar elde ettik. 1080 Full HD görüntü kaydı yapan kamera  Optik görüntü sabitleme sistemi sayesinde gayet durağan videolar elde etmenize olanak sağlıyor. Kameranın en ilginç özelliği ize sese zoom yapıyor olması… Yani Çekim esnasında ses odağını algılayarak o kişi üzerine kamerayı yakınlaştırıyor. Buda daha iyi görüntüle ve daha iyi bir ses kalitesi ortaya çıkarıyor. Ancak bu özelliği aşırı gürültülü ortamlarda denemenizi önermiyorum, oldukça kötü sonuçlar elde edebilirsiniz. Bunun yanı sıra saniyede 30 FPS ve 60 FPS  video kaydı seçenekleri de mevcut…

 
Toplam blog
: 28
: 2754
Kayıt tarihi
: 15.01.13
 
 

Rize doğumlu ve yerleşimli Teknoloji bağımlısı. Aorhan, Anarschi ve Milliyet Blog Ailesi bireyi....