Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mayıs '09

 
Kategori
Tiyatro
 

Limon çiçekleri

Limon çiçekleri
 

LİMON ÇİÇEKLERİ


Finike Cumhuriyet Çok Programlı Lisesi ''LİMON ÇİÇEĞİ'' tiyatro ekibince, Sahilkent Belediye Düğün salonunda Yılmaz Erdoğan’ın “Kadınlık Bizde Kalsın” isimli oyunu büyük bir başarı ile sahneye kondu.

Finike Kaymakamının da katıldığı ve yaklaşık 400 kişilik bir seyirci grubunun büyük bir beğeni ile izlediği bu tiyatro şenliğinde ses düzenin olmamasına rağmen, oyunun büyük bir dikkat ve beğeni ile izlenmesi seyircinin adeta nefesini bile tutmasına sebep oldu. Tamamı öğrencilerden oluşan tiyatro ekibinin yöneticiliğini okul öğretmenlerinden Selma DENEL, Halime GÜLTEKİN ve Mehmet ÜZÜMCÜ yaptı. Oyunun sahneye konmasında yönetmenlerin amatör ama ne yaptığını bilen bir yapılanma ve yönetim anlayışını büyük bir özveri, içten bir ruhla sergilemeleri sayesinde, sahnelenen gösterimi benim diyen profesyonel tiyatroların sunduğu gösterimlere taş çıkartacak değere getirmişti. Emeği geçen bu değerli üç öğretmenimiz başta olmak üzere, okul müdürü ve yardımcıları ile diğer öğretmenleri ayrıca alkışlamak gerekti.

Peki, oyunda rol alan öğrenciler, sanki gerçek hayatlarından bir kesiti yaşıyorlardı. Gerçek rollerini oynuyorlardı. Sadece bunu bir sahnede gösterime sunuyorlarmış gibiydiler.

Finike ilçesi ve beldelerinden gelen tüm seyircilerin yüzünden, tiyatro gibi dimağı açan, ufuk genişleten bu görsel zarafetin memnuniyeti okundu. Dakikalarca alkışlamaları da bunun tasdikli onay belgesi olarak hafızalarda kaldı.
 
Toplam blog
: 371
: 835
Kayıt tarihi
: 14.02.09
 
 

Adalet önce kendimizde başlamalı ve haksızlıklar sorgulanmalı  ve hataların, afetlere dönüşmeden ..