- Kategori
- Yemek - Mutfak
Limon reçeli
Kış geldi kahvaltı masalarımızı mis gibi kokulu reçellerle donatalım ne dersiniz, haydi iş başına.
MALZEMELER
8 ad limon kalın kabuklu
1 kilo toz şeker
4 çay bardağı su
YAPILIŞI
9 adet limonun dışlarını bıcakla kazıyın,yıkayın ve içi su dolu tencerede sarı suyu cıkana dek 1-2 taşım kaynatın ve suyu dökün. Bu işlemi 3 kere yapın, çıkan suyu dökün ve limonları bir süzgecte bekletin suyu iyice süzülsün. Böylece limonun kabuğundaki acı tat çıkmış oluyor limonları soğutun, kesme tahtası üzerinde 1'er cm aralıklarla dilimleyin ve minik minik doğrayın.Doğradığınız limonları reçeli kaynatacağınız tencereye koyun üstüne tozşekeri ve su ekleyip İstediğiniz kıvama gelene dek kaynatın ve ocaktan alın. (reçeli sıcak olarak kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın sonra ters çevirin kapağı alta gelsin, soğuyana kadar bekletin ve serin bir yerde uzun süre saklıyabilirsiniz) ya da soğuduktan sonra kavanozlara kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.