Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
 

Limon reçeli

Limon reçeli
 

Kış geldi kahvaltı masalarımızı mis gibi kokulu reçellerle donatalım ne dersiniz, haydi iş başına.

MALZEMELER 

8 ad limon kalın kabuklu

1 kilo toz şeker

4 çay bardağı su

YAPILIŞI    

9 adet limonun dışlarını bıcakla kazıyın,yıkayın ve  içi su dolu tencerede sarı suyu cıkana dek 1-2 taşım kaynatın ve suyu dökün. Bu işlemi 3 kere yapın, çıkan suyu dökün ve limonları bir süzgecte bekletin suyu iyice süzülsün. Böylece limonun kabuğundaki acı tat çıkmış oluyor limonları soğutun, kesme tahtası üzerinde 1'er cm aralıklarla dilimleyin ve minik minik doğrayın.Doğradığınız limonları reçeli kaynatacağınız tencereye koyun üstüne  tozşekeri ve su ekleyip İstediğiniz kıvama gelene dek kaynatın ve ocaktan alın. (reçeli sıcak olarak kavanozlara koyup kapağını sıkıca kapatın sonra ters çevirin kapağı alta gelsin, soğuyana kadar bekletin ve serin bir yerde uzun süre saklıyabilirsiniz) ya da soğuduktan sonra kavanozlara  kaldırabilirsiniz. Afiyet olsun.

 
Toplam blog
: 56
: 2815
Kayıt tarihi
: 18.01.07
 
 

Kendimi bildim bileli yemek yapmak benim için bir tutku. Turizm ve Otelcilik Meslek Lisesi'ne gir..