Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Eylül '17

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Limon

Limon
 

Bugün bizim sağlığımıza çok yarayan tadı tek başına yenildiğinde  suratımızı buruşturduğumuz LİMON dan bahsetmek istiyorum. Limonu çok severim, hele ki yaz aylarında limon kullanımım artar.  Bir şişe suya  limon  ve nane doldurup  biraz dolapta bekletirim ki nane tadını ve kokusunu versin diye, ferahlatır ve beni uzun zaman tok tutar.   

Lütfen limonun kabuklarınıda kullanın.  

Rendelenmiş dondurulmuş limon:

Limonun çoğunlukla sadece suyunu kullanıyoruz. Özellikle kanseri önleyici etkisi olduğu için limonun kabuklarını küçük dilimlere ayırarak veya suyu ile beraber tüketmeliyiz. 

Limonun kabuğunun akciğer, prostat, bağırsak, pankreas ve meme kanseri hücrelerini yok edici olduğu tespit edildi. Dondurulmuş limonun rendelenmiş halinin kemoterapiden daha etkili ve kanser hücrelerini öldürmeye yardımcı olduğuda tespit edildi. 

Rendelenmiş limonda yalnızca limonun suyuna göre 10 kat daha fazla vitamin vardır. 

Rendelenmiş dondurulmuş limonun vücuttaki toksinleri giderici ve vücut dinçleştirici etkisi vardır.

Tüm dünya da limon ağacından elde edilen bileşikler kanser tedavisinde oldukça önemli bir yere sahiptir. Kemo-terapi tedavisinde kullanılan bir çok ürünlerden 10.000 kat daha fazla tedavi edici etkisi vardır.Limon kabuğu kemik sağlığı için çok faydalı yüksek derecede kalsiyum ve C vitamini içerir, bu yüzden ayrıca romatizma hastalıklarına iyi gelir.

Dondurulmuş limon parazit ve bağırsak kurtlarına karşı tedavi eder.

Dondurulmuş limon ur, kist, ve tümöre karşı iyileştirici önleyici etkisi vardı.

Strese iyi gelir. Limondaki oksidatif stresi azaltmaya yardımcı olur. Limon yüksek derecede bioflavonoidler içerdiğinden dolayı stresle mücadelede etkilidir.

Toksinleri ortadan kaldırır. Limonun kabuğunda bulunan bioflavonoidler vücudumuzda bulunan toksinlerden kurtulmamıza yardımcı olur.

Kolesterolü azaltır. Limon kabuğunun içerisinde bulunan polifenol flavonoidlerin sayesinde kolesterolün dengelenmesini sağlar.

Kalp sağlığını korur. Limon kabuğunda yüksek derecede bulunan potasyum, kan basıncını dengeler . Buna ek olarak, limon kabuğu kalp krizi, diyabet ve kalp hastalıklarının önlenmesine ciddi anlamda katkı sağlar.

Ağız sağlığını korur. Limon kabuğu ağız sağlığı ve hijyeni için mükemmel bir meyvedir.

Kas kasılmalarına karşı yardımcı olur.

İnmeler ve yüz felci gibi hafif sorunların tedavisinde kullanılır.

Kan dolaşımını arttırır.

Kulak enfeksiyonlarına iyi gelir.

Kılcal damarları güçlendiren nadir besin kaynaklarından bir tanesidir

Karaciğeri temizleme özelliği vardır.

Kilo vermeye yardımcı olur. Pektin olarak bilinen bir bileşeni içeren limon kabuğu, bu bileşen yardımıyla kilo vermeye yardımcı olur.

Cilt sağlığını korumaya büyük ölçüde yardımcı olur. Limon kabukları cilt üzerinde bulunan siyah lekeleri temizler. Antioksidan açısından çok zengin olan limon kabukları cildi virüs ve mikroplardan koruduğu gibi var olanları yok eder.

Limon suyunun faydaları: Limon C vitamini deposu, B vitamini, fosfor, protein, ve karbonhidrattır. Bu besinler diyabet, yüksek tansiyon, kabızlık, yüksek kan basıncı, ateş, hazımsızlık ve limonata ve limon suyunun kristallerin oluşmasını engelleyen üriner sitrat üreterek böbrek taşı oluşumu engellemektedir. Zeytinyağı ve limon suyunun karıştırılıp içilmesiyle safra taşlarından kurtulabilirsiniz.

Yanıklara Faydaları: Deride meydana gelen yanıkları tedavi etme özelliği vardır, bunun yanında yanıklardan dolayı meydana gelen izlerin ortadan kaldırılması için limon suyu kullanılır, yanık ağrılarını hafifletir.

Saça Faydaları: Özellikle limon suyu, genel olarak saç bakımı için kullanılmıştır. Limon suyu kellik, saç ve kafa derisi bakımı için kullanılmaktadır.

Cilde Faydaları: Limon doğal bir antiseptik ilaç olduğundan dolayı deri ile ilgili sorunları tedavi etme özelliği vardır. Limon suyu aşırı güneşlenmeden dolayı meydana gelen yanıkları ve arı sokmasından dolayı oluşan ağrıları azaltıcı özelliği vardır. Limon suyu akne ve egzama hastalıkları için cilt üzerinde hasta olan bölgelere uygulanabilir. Bir anti aging kremi görevi görür. Kırışıklıkları ya da ciltte meydana gelen siyahlıkları giderir. Su ve bal ile karıştırılıp cilde uygulandığında, doğal bir parlaklık verir.

Solunum Bozukluklarına Faydaları:Astım krizlerinde solunum problemlerini geçiştirecek ve rahatlama sağlayacak özelliği vardır.

Limon Yağının Faydaları

Öksürüğe, soğuk algınlığına ve burun tıkanıklığına iyi gelir. Boğazınızda veya göğsünüzde sıkışma hissediyorsanız boğaz üzerinden göğüs kısmına birkaç damla limon yağı sürün. Bunu günde birkaç defa tekrar edin. Solunum yolları sorunu olanlar havaya limon yağı yayabilirler.

Sıcak çaya 2 damla limon yağı katmanız boğazlarımızda meydana gelen hastalıklara iyi gelir.

Endişe hissediyor ve ağır stres altında iseniniz, önce doktorunuza danışmalısınız, sonra düzenli olarak limon yağını teneffüs edin. Kulaklarınızın arkasına ve bileklerinize bir damla limon yağı sürün. Kokusunu derinden içinize çekin. Ruh sağlığınızı korumak için bu harika bir yoldur, tedirginliğinizi giderir.

Derinizde kabarcıklar, nasır veya diğer egzama türü hastalıklar varsa bu bölgelere günde 2-3 kere limon yağı damlatın, birkaç güne kalmaz iyileştiğini göreceksiniz. Her gün bu işlemi yaptıktan sonra elinizi çok iyi bir şekilde yıkadığınıza emin olun.

Tırnaklarınızdaki mantara, kimyon yağı eklediğiniz limon yağını günde iki defa ve iki damla olarak tırnaklarınıza uygulayın.

Kilo verirken ruh halinizi düzenli bir şekilde korumanıza yardımcı olacak şey bir bardak suya 3 damla limon yağı katarak içmektir. Bu sindirim sisteminizin daha etkili çalışmasına yardımcı olur. Limon yağının tatlandırıcı hoş tadının, serinletici bir etkisi var.

Ağzınızda veya damağınızda kaşıntı mı hissediyorsan doğrudan dilinizin üzerine 2 damla limon yağı koyun ve damağınıza dilinizle uygulayın. Antiviral ve antibakteriyel özelliği buralardaki mikropları ve virüsleri kıracaktır.

Dikkat Limon yağı cildinizi güneş ışınlarına karşı daha hassas hale getirebilir. Bu yüzden limon yağını direk cildinize uyguladıysanız 5 gün boyunca kendinizi güneş ışınlarından saklayın.

Limonun faydaları üzerine benim okuduğum ve öğrendiklerim bunlar ve daha ilerleyen zamanlarda daha farklı özellikleri çıkacaktır.

Sonra limonu sirke ile yıkayın herşey kimyasal, çayın içine atılan limonu da çöpe atın...


Birgül Ekim

 

 

 
Toplam blog
: 101
: 3501
Kayıt tarihi
: 17.11.13
 
 

Ucunu göremediğim kadar  Özgürlük, Aldırmadan hiç birşeye,  bütün kuralları kırıyorum Ne olursa o..