Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '07

 
Kategori
Tarih
 

Lozan Savunması

Lozan Savunması
 

‘’Ermeni soykırımı yapılmamıştır’’ diyenlere ceza verilmesi Fransa meclisinde kabul edildiğinde , Türkiye ayağa kalkmış, mangal da kül bırakılmamıştı.

Sonra olay unutturuldu.Her şey süt liman . Vatandaş hayat kavgasına devam ettirildi.

Tüm Avrupa ülkelerinde ve esas kaynağı ABD olan bu emperyalist yalan Türkiye'ye koz olarak kullanılıp, hain emellerinin aşamalarında ısıtılıp, ısıtılıp önümüze konuyor.

Yersen!

‘’Ateşi ilk Türkler bulsaydı ilk önce mangal yapardı’’ edepsizliği ve aşağılamaları televizyon kanalları vasıtasıyla vatandaşa pompalanırken, Lozan'da vatan savunması verilirken halkın duyarsız kalması elbette normal.

Çünkü, Türkiye'de her şeyi medya canavarı belirliyor. Vatandaşı duyarsız hale onlar getiriyor. Abuk subuk programlar ve haince hazırlanan akıl karıştırıcı programları ve yazılarıyla bunu başarıyor.

Günlerdir Lozan'da bir vatan savunması veriliyor.Bir parti başkanı, Türk Dil Tarih Kurumu başkanına destek için gittiği Lozan da, ‘’ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır’’ ve bunu belgeleriyle kanıtlamaya hazırım dediği için İsviçre mahkemelerinde yargılanıyor, anlı şanlı medyamız, bazılarının ne yaptıkları şaibeli sivil toplum örgütlerimiz ve siyasi partilerimizden tık yok.

Seçimlere çok az bir zaman kalsaydı ve bunu oya çevirmeyi kafasına koymuş olsalardı, inanın anlı şanlı partilerimiz Lozan’a koşarak gider, otellerde yer kalmazdı. Futbol maçları için bunu yapmıyor muyuz? Ya da Avrupa Birliği yalakalığı için.

Hatta bizi ne olur hapse atın diye yalvaranlar olurdu.

Aslında birileri Türk diasporası, Azeri diasporası kelimelerini uydurarak, Lozan'da verilen vatan savunmasının taklitçiliğini apar topar yapmaya çalıştı. KKTC 1.Cumhurbaşkanı bu vatan savunmasına destek veriyor ya, geri kalmak olmaz , birileri bu esinti ile KKTC 2.Cumhurbaşkanıyla birlikte alternatif yaratmaya çalıştı. Nerede ? Azerbaycan'da. Zaten oraları ana vatan. Hep beraber Lozan’a gitseydiniz ya.

Gazeteler işlerine geldikleri vakit sür manşetten halkı gaza getirmeyi beceriyorlar. Hatta oturdukları yerden o kadar güzel ahkam kesiyorlar ki sormayın. Birileri talimat verince baskıyı bekletip, Patriğin açıklamasını sayfa başına almayı başarıyorlar. Vatan savunması haberi bir alt başlıkta kalıyor.

Böyle kepazelik olamaz.

Lozan'da Türkiye'nin eline bir fırsat geçmiş, 8 yıllık araştırmalarla Rus arşivlerindeki Ermeni başbakanlarının, tarihçilerinin samimi ikrar belgelerine ulaşılmış ve İsviçre mahkemesine delil olarak sunulmuş, ‘’ermeni soykırımı yalandır, emperyalist ülkelerin uydurmacasıdır, bunun arkasında başka emeller vardır" diye kendi kalemlerinden çıkmış belgeler ortaya dökülmüş . heyhat ; Vatan, Millet, Sakarya edebiyatı yapamaya meraklı yazarlarımız, siyasilerimizden tek bir beyanat, tek bir destek sözcüğü yok.

Dananın altında buzağı aramamız gerekir.Demek ki emperyalistler bu vatan savunmasını desteklemeyi yasaklamış.

Vatandaş bunu görmeli. Cumhurbaşkanlığı seçiminde , TBMM seçiminde bunu göz önünde bulundurmalı. Bu Vatanı kimlerin sevdiğini, kimlerin göstermelik yurtsever olduğunu, kimlerin ihanet içinde olduğunu aklının bir köşesine yazıp ona göre tavrını göstermeli.

Türk vatandaşının hafızasının nelere kadir olduğundan kimsenin kuşkusu olmasın.

 
Toplam blog
: 58
: 708
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Erzurum 1959 doğumlu. İşletme mezunu. Bir Kamu şirketinin Muh.Md.Yrd.'dan emekli. Kent yaşamının zor..