Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '21

 
Kategori
Futbol
 

Luyindama Çok Şey Kazandırdı

Randers maçı öncesindeki Hatayspor karşılaşması, Galatasaray açısından oldukça zorlu geçti. Henüz 4. dakikada gelen Hatayspor golü, sarı- kırmızılıların bütün planlarını altüst etti. Hatayspor, özellikle orta sahada Berkan ve Taylan’a baskı yaparak hem Galatasaray’ın oyun kurmasını engellemek istedi hem de bu bölgede kapacağı toplarla sarı- kırmızılıları eksik yakalayıp gole ulaşmayı amaçladı. Erken buldukları gol ise onlara büyük bir avantaj kazandırdı.

Ancak Feghouli ile gelen gol, Galatasaray açısından bir anlamda maçın 30. dakikadan itibaren yeniden başlaması anlamına geliyordu. Lakin sarı- kırmızılılar, 88. dakikaya kadar öne geçme anlamında istediklerini sahaya yansıtamadılar. Elbette bunun yeni transferlerin uyumu, sezon başı itibariyle tam hazır olamama, çoğu zaman yaşanan temposuzluk, kimi zaman sergilenen dağınık görüntü, son tercihlerdeki hatalar, Olimpiyat Stadının olumsuz etkileri gibi nedenleri vardı. Fakat Luyindama, 88’de vurduğu altın kafa ile bu zorlu maçta üç puanın Galatasaray’ın hanesine yazılmasını sağladı.

 

Fatih Terim, 66. dakikadan itibaren maçı kazanmak adına oyuna müdahaleler yaptı. Ömer Bayram ve Emre Akbaba’nın oyuna dahil olmaları, izleyenlerde genel bir hoşnutsuzluğa neden olmuş olabilir. Fakat o Ömer Bayram, Luyindama’nın golü öncesi hem serbest vuruşu alan hem de o serbest vuruşu güzel bir şekilde kullanıp asiste dönüştüren isim oldu.

 

Doğal olarak karşılaşmada tüm gözler yeni transfer Nelsson’un üzerindeydi. Elbette bir maçla yargıya varmak doğru olmaz. Ancak Danimarkalı stoper ilk maçında olumlu sinyaller verdi. Galatasaray, genç ve iyi bir stoper transfer etmiş görünüyor.

 

Feghouli, sezonunun başlamasından hemen önce ayrılması gündeme gelmesine rağmen takıma katkı yapmaya devam ediyor. Cezayirli futbolcunun kaliteli bir kumaşı olduğunu kabul etmeliyiz. Nitekim geçen hafta Giresunspor maçında golün oluşumuna katkı sağladığı gibi bu hafta da Hatayspor karşısında beraberlik golünü atan isim oldu. Gollerin dışında oyun anlamında da başarılı olduğunu düşünüyorum. 

 

Luyindama, çok da iyi bir maç çıkartmamasına rağmen Galatasaray’a hayat veren isim oldu. Esasen Luyindama, 88’de attığı o golle sarı- kırmızılılara sadece üç puan kazandırmadı. Uyum süreci sıkıntıları ve Marcao olayı gibi sorunlar yaşayan takıma, Oğulcan olayı ve bu olayla ilgili yaşanan son gelişmelerden dolayı üzüntü ve hayal kırıklığı yaşayan camiaya  moral kazandırdı. Ayrıca sarı- kırmızılı ekibe puan kredisi ve Randers maçı öncesi moral ve güven kazandırdığını da ilave etmeliyiz.

 

Hatayspor, geçen sezon herkesin takdir ettiği bir takımdı. Ancak kadrodaki büyük değişimin ardından bu sezon ciddi bir gerileme hissediliyor. Elbette daha çok erken ama bu şekilde giderlerse  sıkıntı yaşayabilirler. Geçen sezon ligimize renk katan Hatayspor’u bu sezon da aynı şekilde görmek futbolseverleri mutlu edecektir.

 

İlk yarıda skor 1-1 iken Galatasaray’ın kullandığı korner atışında Falette’nin Nelsson’u ceza sahasında yere indirmesi net bir penaltıydı. Hüseyin Göçek, VAR Hakemi Ali Şansalan ile pozisyonu bir süre konuştuktan sonra ‘’ devam ‘’ kararı verdi. Ali Şansalan’ın bu kadar net bir penaltı pozisyonunda penaltı olmadığına dair nasıl karar verdiğini çok merak ediyorum. Hem de önünde tüm teknolojik imkanlar varken! Henüz daha ikinci haftadayız ve yine pek çok maçta futboldan çok hakemler konuşuluyor. Yazık, çok yazık…

 

Sonuç olarak Galatasaray, çok zorlandığı bir maçta geriden gelip kazanmasını bildi. Üstelik, 88. dakikada attığı golle. Bu, sarı- kırmızılılar açısından büyük önem taşıyor. Şimdi gözler Randers maçına çevrildi. Bu hafta içerisinde Avrupa sınavına çıkacak tüm takımlarımıza başarılar diliyorum…

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..