Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '18

 
Kategori
Futbol
 

Mbappe Formula 1 Pilotu Çıktı. Arjantin Karşılaşmaya Renk Kattı. Goller Yağmur Gibi Geldi.

Mbappe Formula 1 Pilotu Çıktı. Arjantin Karşılaşmaya Renk Kattı. Goller Yağmur Gibi Geldi.
 

Arjantin ve Messi adına bir çıkış, bir mucize bekleyenler maç içinde bölüm bölüm umutlandılar. Ancak Güney Amerika ülkesi oyunda bir türlü koordine olamadı, öne geçtiği anda oyunu soğutamadı ve en önemlisi Ky lian Mbappe adındaki 19 yaşındaki futbolcunun aslında F1 pilotu olduğunu bir türlü anlayamadı. Mbappe maçın başından çıktığı ana kadar Arjantin savunmasını yerle bir etti,  Mbappe'yi durdurmak yapılan müdahaleler Arjantin defansının kilit adamlarının sarı kart görmelerine neden oldu. Kısacası Mbappe maça ve hatta Dünya Kupasına damgasını vurdu. 

Maça gelecek olursak 9. dakikada Griezmann'ın frikiğinin direkte patlaması Arjantin için bir uyarı fişeği anlamını taşıyordu. Maçın büyük bölümünde Arjantin'in topa sahip olma üstünlüğü onlara skor üstünlüğünü getirmedi. Fransızlar Arjantin'in top yapmasına izin verdiler. Ancak takım olarak dengeli ama fırsatçı  futbolunu ısrarla sürdürdüler. Arjantin takımının basit pas hatalarında topu Mbappe ile buluşturdular o da gerekeni yaptı.

Kadrosunda Messi, Aguero, Higuain, Di Maria, Salvio (fazla süre almamış olsada) Dybala gibi yıldızları barındıran Arjantin her Dünya Kupasında yaşadığı acıyı gene yaşadı. Hem de son sekize dahi kalamadan veda etti. 

Messi'ye gelecek olursak maça endişeli bir yüz ifadesi ile başladı. Bu maçta bir türlü Barçadaki futbol virtüözünü izlememiş olsak bile yapmış olduğu iki asist ile oyuna büyük heyecan getirdi. Turnuvaya büyük bir stress altında başladı, ülkesinin ve medyanın eleştirileri yetmezmiş gibi bir de Maradona faktörü demoklesin kılıcı gibi ensesinde sallandı durdu.

Fransa 4-3 Arjantin

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 262
: 1569
Kayıt tarihi
: 27.09.07
 
 

Anadolu'nun doğusunda sonradan ismi değiştirilen köylerden birinde zemheri zamanına denk gelen bi..